Kérdőív és tapasztalatgyűjtés az új ügyeleti rendszerről

Február 1-től Pest vármegyében is bevezették az új, egységes egészségügyi alapellátási ügyeleti rendszert. Fülöp Zsolt, Szentendre polgármesterének kezdeményezésére a városuk honlapján lehetőséget biztosítanak a Szentendrei járás települései lakóinak számára, hogy az ügyeleti betegellátás során szerzett tapasztalataikat megosszák.

A felhívás értelmében erre azért van szükség, mert Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és az Országos Mentőszolgálat is jelezte, hogy szükség esetén módosulhat a rendszer. Az ügyeleti pontok száma tehát változhat a jövőben, ha az érintettek minél nagyobb számban megosztják tapasztalataikat. Az oldal célja, hogy az állami illetékesek felelős döntését a helyiek közvetlen tapasztalatán alapuló, hiteles információkkal segítse.

Kérik, hogy tapasztalataik megfogalmazásakor a kérdőívben szereplő szempontokra koncentráljanak és név szerint vagy bármilyen más, beazonosítható módon ne szerepeltessék az ellátó egészségügyi dolgozó nevét.

A kérdőívet gyermek esetében a szülő, idős beteg esetében a gondozó, segítő családtag, ismerős is kitöltheti.

A felmérés eredményéről havonta-kéthavonta összegző elemzést készítenek, amelynek főbb megállapításait nyilvánosságra hozzák, és megküldik az egészségügyi kormányzat és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) illetékeseinek is.

A kérdőív elérhető Szentendre város honlapján: https://szentendre.hu/orvosi-ugyelet-tapasztalatok/

(Kép forrása: www.szentendre.hu)

További híreink

Alma zenekar koncertje lesz a Művelődési Házban

Alma zenekar koncertje lesz a Művelődési Házban

Buda Gábor, a 25 évvel ezelőtt megalapított Alma zenekar ötletgazdája, frontembere, énekese és zeneszerzője 2018 augusztusában új zenei alapokra helyezte az általa kialakított világzenei hangzást. Ekkor érkezett a zenekarba a kiváló basszusgitáros Berkesi Alex, majd...

bővebben