Ugrás a tartalomhoz

Közlemény a pomázi jégpálya megvalósításával kapcsolatban

Tisztelt Pomázi Polgárok!

 

Pomázon átlátható a gazdálkodás és készségesen állunk bármilyen hatóság vizsgálata elé, sem félnivalónk, sem rejtegetnivalónk nincs. De mivel a lakájmédia bértollnokai, no meg a trollok politikai megrendelésre ismét tisztességes embereket vettek célba (csak nem a választások miatt?), így leírom a pomázi jégpálya születésének a történetét.

2021. 09.23-án az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Országos Műjégpálya Programot hirdetett. Az összköltség legfeljebb 50 százalékát finanszírozza a támogató, amelynek összege vásárlás esetén maximum 25 millió forint, bérlés esetén pedig maximum 5 millió Ft lehet. A pályázat beadási határideje október 8. Megvalósítási határideje: december 20.

09.27. Láng László a Pomáz Kft. műszaki vezetője ajánlatot küldött bérleti konstrukcióra és vételi konstrukcióra is nekem, ez utóbbi szerint 24,93 millió Ft a pálya felépítése, amelyből 16 millió maga a pálya. Ezt az ajánlatot nem fogadtam el.

09.29. A főépítész javaslatokat dolgozott ki, hogy hova lehetne elhelyezni a jégpályát.

09.30. A Képviselő-testület döntött a pályázaton való indulásról és arról, hogy max. 20 millió forintot, a keretösszeg 50 százalékát pályázzuk meg (bővebben l. 223/2021.(09.30.) határozat).

10.08-án benyújtottuk a pályázatot, amin – nagy örömünkre! – nyertünk.

10.19-én nyílt beszerzési felhívást tettünk közzé a honlapon és küldtünk ki jégpályákkal foglalkozó cégeknek. Beadási határidő 11.02., teljesítési határidő 12.20. A felhívásra csak egy ajánlat érkezett a Pagdi Kft.-től, 14.950.000 Ft + ÁFA értékben, ezért a pályázatot érvénytelenítettük. Új beszerzést írtunk ki.

Közben a támogatóval megkötöttük a támogatási szerződést.

11.02-án új nyílt beszerzési felhívást tettünk közzé a városi honlapon és ismét, még több cégnek kiküldtük a felhívást. Benyújtási határidő: 11.04. Teljesítési határidő: 11.22.

11.04-én bontottuk az ajánlatokat, a felhívásra négy ajánlat érkezett, ebből egy érvénytelen három érvényes: 14,9 millió Ft + ÁFA, 19 millió Ft + ÁFA és 22,1 millió Ft + ÁFA értékben.

11.05-én írásban értesítettük a veszteseket és a győztest, az utóbbit behívtuk szerződéskötésre. A legjobb ajánlatot a Pagdi Kft. adta, az ár tartalmazta a szállítást, a terepmunkákat, szintezést, homok idehordását, az építést, a fagyállóval való feltöltést, a beüzemelést, a jótállást. A szerződés teljesülésének feltétele, hogy Eladó a jégpálya hőcserélőjével összecsatlakoztassa a kompresszort és Vevő képviselőjének jelenlétében bizonyossá váljék, hogy a rendszer rendeltetésszerűen működik.

11.12. Nincs annyi áram, amennyi kellene. Terveztettünk, engedélyeztettünk és kiviteleztettük az Emese utcai trafótól az áram bevezetését a parkba – mindezt rekordidő alatt! Ez 3,1 millió Ft + ÁFA volt. Munkás napok következtek; árokásás, kábelfektetés, visszatemetés, parkoló helyreállítása, út letisztítása, Geyer szekrények felszerelése, bekötés, s végül: áram alá helyezés.

11.23. Kifizettük a Pagdi Kft.-nek a vállalkozói díj 50 százalékát, azaz 9.493.250 Ft-ot.

11.25. Az E.ON rákapcsolta az áramot és elindult a jégkészítés. Kiépült a díszkivilágítás, a hangosítás is.

11.28. Ünnepélyes keretek között megnyílt a Pomázi Advent, jégpályával, nagyon sok pomázi és környékbeli örömére. A szerződés szerint a felépített jégpályát a Pagdi Kft. üzemeltette a próbaüzem alatt, betanította a Pomáz Kft. dolgozóit. A munkát készre jelentették.

12.15. Rendben lezajlott a műszaki átadás-átvétel.

12.20. Kifizettük a vételár második 50 százalékát és átvette a Pomáz Kft. a jégpálya üzemeltetését. Bónuszként (!) kaptunk egy 1 millió forintos faházat és 100 pár korcsolyát.

A támogatóval elszámoltunk, a szakmai beszámolókat, bizonylatokat határidőben benyújtottuk, a projektet lezártuk. 2022 közepén a támogató ellenőrzést tartott, egy hiánypótlást írt elő, amit 2022.07.13-án maradéktalanul teljesítettünk.

A 2022-es jégpálya felállítása már nem volt ilyen sikersztori, amit Láng László vezetett. Ki is rúgtuk ezért (is), azóta betegállományban van és a táppénzből él, amit Önök, kedves Olvasók fizetnek be.

Természetesen mindezeket dokumentumokkal is alá tudom támasztani.

Leidinger István polgármester

Pomáz, 2024. május 16.

 

 

További híreink

Orvosi tanácsok a hőségriadó idejére

Orvosi tanácsok a hőségriadó idejére

      Tisztelt pácienseink. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2024. június 19-én (szerda) 00.00 órától 2024. június 22. (szombat) 24 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki. Ezzel, valamint a nyári esetleges hasonló intézkedésekkel kapcsolatban...

bővebben