Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Mátyás király utcai beruházás

Pomáz Város Önkormányzata

 

Sajtóközlemény

 

Pomáz Város Önkormányzata 50 millió Ft-ot nyert el a Mátyás Király utca fejlesztésére.

Pomáz Város Önkormányzata 2018. áprilisában nyújtott be pályázatot ,,Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén (PM_ONKORMUT)” című pályázati konstrukcióra, amelyben 50 millió Ft-ot nyert el a Mátyás Király utca fejlesztésére.

Az Önkormányzat által elnyert támogatásból megvalósuló fejlesztés keretében Pomáz város területén, önkormányzati tulajdonú Mátyás Király utcában kerül sor az utca szilárd burkolatának felújítására, A beruházás keretében összesen 2019,1 m szilárd burkolattal ellátott út felújítása valósul meg. A projekt keretében a kapcsolódó járdák, gépkocsibehajtók, parkolók kialakítására is sor kerül, továbbá közlekedés biztonsági fejlesztések, illetve faültetés is megvalósulnak. A beruházás megkezdődött várhatóan 2019.szeptember 30. dátummal a kivitelezési feladatok megvalósulnak.

A fejlesztés eredményeként az utcákban a lakók életminősége javul, illetve könnyebben el tudják érni a közszolgáltatásokat. Az utcákban található iskola és óvoda megközelítése is könnyebbé válik. A vállalkozások foglalkoztatottai esetében pedig a munkába járás körülményei javulnak azáltal, hogy könnyebben tudják megközelíteni a munkahelyüket.

 

A Projektet a Magyar Állam finanszírozza.

 

Projekt adatai:

Kedvezményezett neve: Pomáz Város Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 2013 Pomáz, Kossuth L. u. 23-25.

Támogató Szervezet: Pénzügyminisztérium

Projektazonosító: PM_ONKORMUT_2018/1

Elnyert támogatás: 50 000 000 Ft

A projekt megvalósítási időszaka: 2019.02.01. – 2019.09.30.