Pomáz Díszpolgára és „Pomázért” kitüntetések adományozására várjuk az ajánlásokat

Pomáz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete minden évben Pomáz Díszpolgára és „Pomázért” kitüntetés címet adományoz arra érdemes személyeknek, mely kitüntetések az október 23-án megrendezendő városi ünnepségen, ünnepélyes körülmények között kerülnek átadásra.

Pomáz Város Önkormányzatának a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 30/2004.(IX.08.) számú rendelete 2 §. (1) bekezdése szerint „Pomáz Díszpolgára kitüntetés adományozható annak a pomázi vagy másutt lakó, magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki Pomáz városáért és azon túlmenően a magyarságért, hazánkért valamilyen kiemelkedőt – legyen az eszmei, szellemi, tárgyi vagy anyagi természetű – cselekedett.”

Pomáz Város Önkormányzatának a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 30/2004.(IX.08.) számú rendelete 2 §. (5) bekezdése kimondja (5) A Díszpolgári cím személyi kitüntetés, posztumusz is adományozható, érdemtelenné válás esetén visszavonható.

Pomáz Város Önkormányzatának a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 30/2004.(IX.08.) számú rendelete 3 §. (1) bekezdése szerint „„Pomázért” kitüntetés adományozható annak a személynek, aki életművében, konkrét cselekedetében Pomáz hírnevét öregbítette, a polgárok életvitelét szebbé, boldogabbá, gazdagabbá tette, önzetlen áldozatvállalással alkotott, nevelt huzamosabb ideig közösségi munkát végzett.”

Pomáz Város Önkormányzatának a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 30/2004.(IX.08.) számú rendelete 2 §. (4) bekezdése kimondja (4) A Pomázért kitüntetés közösségek számára, valamint posztumusz is adományozható, a kitüntetés nem visszavonható.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselő-testületének Z-179.(VIII.29.) számú határozata alapján az előző évek gyakorlatát követve nyilvánosan közzé teszem a Pomáz Díszpolgára és a „Pomázért” kitüntetés adományozására a javaslati felhívásunkat.

A javaslatokat rövid szöveges indoklással, a jelölő magánszemély, vagy közösség megjelölésével kérjük benyújtani.

A jelöléseket online formában, az ITT TALÁLHATÓ kérdőív kitöltésével tehetik meg.

A javaslataikat legkésőbb 2023. szeptember 13. 00:00 óráig küldhetik el.

Pomáz, 2023. augusztus 30.

 

Leidinger István sk.

Pomáz Város Polgármestere

További híreink

Praetorius Kamarakórus koncertje a református templomban

Praetorius Kamarakórus koncertje a református templomban

A Pomáz-Csobánkai Református Társegyházközség presbitériuma tisztelettel és szeretettel meghívja az érdeklődőket a Praetorius Kamarakórus koncertjére. Az alkalom a pomázi református templomban 2023. szeptember 22-én 19.00 órakor kezdődik.   Vezényel és szólót...

Ingyenesen elvihető kiskerti virágok

Ingyenesen elvihető kiskerti virágok

A közterületek átalakítása során kiszedett növényekből: • levendula,• magas törzsű rózsa,• macskamenta,• kecskerágó,• gólyaorr,• cickafark térítésmentesen juttatunk a pomáziaknak. Az osztást Nagy István környezetvédelmi tanácsnok végzi hétfőn és kedden délután 14.00...

Kormányablakbusz érkezik szeptember 19-én

Kormányablakbusz érkezik szeptember 19-én

Mobilizált kormányablak érkezik Pomázra 2023. szeptember 19-én (kedden) 9.30-12.00 között, amely a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár előtt várja az ügyfeleket.   Az alábbi ügyek intézésére van lehetőség: személyi igazolvány igénylése lakcímváltozás bejelentése...

Gépjárműadó egyszerűen, mobilappon

Gépjárműadó egyszerűen, mobilappon

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában pár koppintással. A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi...