Ugrás a tartalomhoz

Sikeres tárgyalások az Építési és Közlekedési Minisztériumban

– Sokat lendítettünk a H5-ös HÉV felújításának és a pomázi közlekedési problémák megoldásának az ügyén – értékelte Leidinger István polgármester az Építési és Közlekedési Minisztériumban, Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár meghívására május 15-én folytatott tárgyalásokat.

A megbeszélésen a minisztérium szakemberei elfogadták a korábbi pomázi javaslatot a Szentendrei úttal és a HÉV sínekkel párhuzamosan futó, a Natura2000-es területet, védett forrást és védett növénytársulásokat elkerülő úthoz csatlakozó csonkaág megépítésének a szükségességét, amely az Alcsevicza irányából később kiépülő gyűjtőút csatlakozásáig tart majd.

Az elkerülő úthoz kerékpáros-gyalogos aluljárót is kialakítanak, a hozzá vezető járdát és az akadálymentes rámpát az önkormányzat építi meg.

– Találtunk megoldást az autószerelő műhely megtartására is, így nem kell azt kisajátítani és lebontani – számolt be Leidinger István a tárgyalás részleteiről. – Az új út közvilágítási rendszerét is egyeztettük, amelynek illeszkednie kell a város megújuló közvilágítási hálózatához.

A mielőbbi megvalósítás érdekében az önkormányzat igyekszik gyorsan megtárgyalni a minisztérium részéről – remélhetőleg mihamarabb – megküldött telepítési tanulmánytervet, és a Helyi Építési Szabályzat ehhez szükséges módosítását megkezdeni.

További híreink

Orvosi tanácsok a hőségriadó idejére

Orvosi tanácsok a hőségriadó idejére

      Tisztelt pácienseink. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2024. június 19-én (szerda) 00.00 órától 2024. június 22. (szombat) 24 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki. Ezzel, valamint a nyári esetleges hasonló intézkedésekkel kapcsolatban...

bővebben