Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár – 2023. II. negyedév (április-június)

 • Utcabeosztás a szelektív és zöldhulladék elszállításhoz a lap aljáról PDF formátumban letölthető. Utca szerinti kereső a szolgáltató honlapján található.

Zöldhulladék összegyűjtése és elszállítása

• A kerti hulladékot (zöldhulladékot) áprilistól novemberig szállítja el a szolgáltató, kérjük korábban ne tegyék ki az összegyűjtött zöldhulladékot a közterületekre. Az utóbbi két évben az önkormányzattal kötött külön megállapodás keretében decemberben is volt zöldhulladék elszállítás. • Az előírásoknak megfelelően, leghamarabb a szállítást megelőző napon, de legkésőbb a szállítási nap reggel 6 óráig helyezzék ki közterületre a szelektív- és zöldhulladékot. A késve vagy nem átlátszó zsákban, illetve nem megfelelő módon összekötegelt zöldhulladékot a szolgáltató nem szállítja el. Amennyiben a szolgáltató munkatársai a zöldhulladékos zsákokban háztartási-, vagy egyéb hulladékot találnak, azt nem szállítják el, ahogyan a rönkfákat, gyümölcsöket, földes fagyökereket sem.

• 2020. július 1-től, a környezet védelme érdekében, a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. csak átlátszó, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállítja el a zöldhulladékot. A lomb, fa és bokor nyesedék, fű és gyom ilyen zsákokba gyűjtve helyezhető ki az ingatlanok elé. Az ágakat és gallyakat a korábban megszokottak szerint, legfeljebb 1 méteres hosszúságúra darabolva (legfeljebb 10 cm átmérőig kötegelve), és két helyen összekötve lehet kitenni.

 

A lebomló hulladékzsákokat az alábbi helyeken lehet megvenni:

• Pomázi Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság  (Pomáz, Fáy András u. 51.)

• Pilis Kosara Kft. Piactér Élelmiszerüzlet (Pomáz, Szabadság tér 3.)

• Pilis Kosara Zöldségüzlet (Pomáz, Vörösmarty u. 14/b)

• Pilis Top-Food Kft. Élelmiszerüzlet (Pomáz, Bem J. u. 19.)

• Pilis Csemege Élelmiszer üzlet (Pomáz, Beniczky u. 74.)

• A+B 2006 Kft. Élelmiszer üzlet (Pomáz, Táncsics M. u. 23.)

• Jónás és Fiai Gazdabolt (Pomáz, Beethoven utca 21.)

• OVI Kertrendészet Kft. (Pomáz, Rákóczi Ferenc utca 74.)

 

• A lebomló zöldhulladék-gyűjtő zsákok szavatossági ideje – tárolási körülményektől függően – 6-8 hónap. A zsákok 100 darabos csomagolásban kerülnek forgalmazásba, a gyártás ideje és a zsákok szavatossága is ezeken az egységcsomagokon lesznek feltüntetve a jövőben. Aki kisebb tételben vásárol, az eladótól kérhet információt a zsákok pontos gyártási idejéről. A zsákokat a lehetőségekhez mérten száraz, hűvös helyen, tűző napfénytől elzártan ajánlott tárolni. Erre a célra megfelelő egy szekrény, a garázs, száraz pince, illetve a fenti kritériumoknak megfelelő hely.

 

Szelektív hulladék összegyűjtése és elszállítása

• Az összegyűjtött szelektív hulladékot átlátszó zsákban kell kihelyezni. A műanyag, fém, tetra (társított italos karton) hulladékot zsákban kell elhelyezni, míg a nagyobb mennyiségű kartont, újságpapírokat, könyveket összekötegelve lehet kitenni a közterületre. Az ömlesztve, kötegelés nélküli papírhulladékot a szolgáltató nem szállítja el.

 

• Mi az, amit szelektíven lehet gyűjteni és mit nem? (a VSz Zrt. tájékoztató anyaga nyomán)

Papír hulladék: Szelektíven gyűjthető papírhulladék a könyvek, füzetek, újságok, magazinok, borítékok, napilapok, kartonpapírok és az ehhez hasonló tiszta papír anyagú csomagoló anyagok. A szennyezett papír (pl. zsíros pizzás doboz, a szennyezett szalvéta, használt papírzsebkendő, papírtányér, papír pohár) hulladékot a hagyományos kukába kérik elhelyezni, mivel a szennyezett anyagot nem lehet újrahasznosítani.

Műanyag hulladék: Tisztára mosott műanyag palackok, PET palackok, HDPE (kemény anyagú) samponos doboz, műanyag zsákok, nylon zacskók, fóliák. A szennyezett hulladékot, mint pl. étolajos, vajas, joghurtos, tejfölös poharakat ne helyezzenek ki a szelektív gyűjtés során, csak és kizárólag megtisztított állapotban. Fontos, hogy nem minden műanyag számít szelektív műanyagnak. Kérjük, ne helyezzenek ki műanyag játékokat, kerti széket, műanyag tányért, műanyag vödröt, hungarocellt, hungarocell habtálcák (húsnak, gyümölcsnek, stb.), chipses zacskót.

Üveghulladék: Üveghulladékot balesetvédelmi okok miatt csak és kizárólag szelektív szigeteken és üveggyűjtő pontokon adhatnak le, házhoz menő formában nincs lehetőség az üveghulladék elszállítására. A gyűjtőkonténerben vegyesen elhelyezhető a színes és fehér üveg (pl. sörös, boros, befőttesüvegek, stb.), azonban ablaküveget (síküveg) és más „táblás” üveget tilos a konténerbe rakni. Csak tiszta frakciók kerüljenek a gyűjtőedénybe, azonban a címkéket, kupakokat nem szükséges leszedni róluk.

Fém és tetra hulladék: Szelektíven gyűjthető a sörös és üdítőitalos fémdobozok és a konzervdobozok, valamint a kiöblített tejes és gyümölcsleves dobozok. Kérjük, más fém jellegű tárgyakat (pl.  evőeszközök, régi edények, lábasok) ne helyezzenek ki szelektív szállításkor.

 

A szolgáltató ügyfélszolgálatának elérhetőségei:

Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt.

2000 Szentendre, Dunakorzó 25.

Telefon: (26) 300-407

E-mail: ugyfelszolgalat@szentendre.hu

 

Letöltések

További híreink

Vadriasztás, vadelejtés belterületen

Vadriasztás, vadelejtés belterületen

Augusztus 31-ig minden nap délután 16 és reggel 6 óra között helyi megbízott vadászok a lakosok biztonságának maximális szem előtt tartásával megkezdik a vadak riasztását indokolt esetben kilövését. Kérjük, hogy ebben az időpontban, az alábbi területeken lehetőség...

Kertmozi a Placcon

Kertmozi a Placcon

Június 9-én nyitja meg kapuit a PMHK Kertmozija a Placcon, a Művelődési Ház újközösségi terén! Elsőként egy klasszikus magyar filmet, A legényanyát tekinthetik meg. Jegyek elővételben a könyvtárban a nyitvatartási ideje alatt kaphatóak, valamint a helyszínen a vetítés...

Dr. Telegdi András és dr. Csiba-Tóth Csaba szabadságon lesznek

Dr. Telegdi András és dr. Csiba-Tóth Csaba szabadságon lesznek

 Dr. Csiba-Tóth Csaba június 7-én (szerdán) nem rendel. Helyettesítését dr. Buda Andrea látja el saját rendelési idejében, 7-11 óra között.   Dr. Telegdi András június 8-án és 9-én szabadságon lesz. A doktor urat dr. Vas János helyettesíti a saját rendelési...

Pomáz 2 millió forintos különdíjat kapott

Pomáz 2 millió forintos különdíjat kapott

„Fenntartható közösség” kategóriában városunk 2 millió forintos különdíjat kapott az OTP Bank – Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) partnerségével – kiírt önkormányzati pályázaton. A díjat Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és...