Szeptember 15-e az adófizetési határidő

Pomáz Város Önkormányzat Adóhatósága felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a helyi adók – építményadó, telekadó, helyi iparűzésiadó előleg – második félévi összegének pótlékmentes befizetési határideje 2023. szeptember 15.

Az adóhatóság március elején az „Adószámla kivonatokkal” és határozatokkal együtt postázta a második félévre esedékes adóösszegről szóló postautalványokat, ezért szeptemberben már nem (vagy csak külön kérésre) küldünk csekket.

Az elektronikus ügyintézésre kötelezett adózóknak (egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok) szeptember első napjaiban elektronikus tárhelyükre (ügyfélkapu, cégkapu) megküldtük az aktuális adószámla kivonatot.

Kérjük, hogy az előírt adókat a jelzett határidőig a korábban megküldött postautalványokon, vagy átutalással szíveskedjenek megfizetni, mert az elmaradt befizetések tekintetében végrehajtási eljárást kell kezdeményeznünk!

Az ügyfélkapuval rendelkező adózóknak lehetősége van az aktuális adófolyószámla állapotát a nap 24 órájában elektronikusan lekérdezni. Az elektronikus úton történő ügyintézésre és egyenleglekérdezésre az E-Önkormányzat Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) keresztül van lehetőség.

A portálon lehetőség van közvetlenül bankkártyás fizetésre is (ADÓK, DÍJAK, ILLETÉKEK BEFIZETÉSE menüpont).

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy 2018. január 1-jét követően adóügyekben a gazdálkodó szervezetek (ide tartoznak az egyéni vállalkozók is) számára kötelező az elektronikus ügyintézés. A megváltozott kapcsolattartási mód miatt kérjük Önöket, hogy feltétlen nézzék elektronikus levelezésüket és elektronikus tárhelyeiket (cégkapu, Központi Ügyfélregisztrációs Nyilvántartáshoz tartozó tárhely /Ügyfélkapu/).

Tájékoztatjuk, hogy telefonon csak általános tájékoztatást tudunk nyújtani a következő telefonszámokon:

Építmény és telekadó ügyek:               (26) 814-303

Iparűzési adó ügyek:                            (26) 814-321

Gépjárműadó ügyek:                            (26) 814-322

Végrehajtás és méltányossági ügyek:  (26) 814-325 és 814-320

 

Tájékoztatjuk, hogy az adókötelezettséget érintő változásokat (lakcímváltozás, bejelentkezés, kijelentkezés, ingatlan eladása, ingatlan vétele, használatba vételi engedély) a változást követő 15 napon belül kell bejelenteni az adóhatóságnál a megfelelő nyomtatvány kitöltésével.

 

Adóosztály ügyfélfogadása: Pomáz, Kossuth Lajos utca 30.

Hétfő: 13-17

Szerda: 8-12 és 13-16

Péntek: 8-12

 

 

Pomáz Város Önkormányzat Adóhatósága

További híreink

Praetorius Kamarakórus koncertje a református templomban

Praetorius Kamarakórus koncertje a református templomban

A Pomáz-Csobánkai Református Társegyházközség presbitériuma tisztelettel és szeretettel meghívja az érdeklődőket a Praetorius Kamarakórus koncertjére. Az alkalom a pomázi református templomban 2023. szeptember 22-én 19.00 órakor kezdődik.   Vezényel és szólót...

Ingyenesen elvihető kiskerti virágok

Ingyenesen elvihető kiskerti virágok

A közterületek átalakítása során kiszedett növényekből: • levendula,• magas törzsű rózsa,• macskamenta,• kecskerágó,• gólyaorr,• cickafark térítésmentesen juttatunk a pomáziaknak. Az osztást Nagy István környezetvédelmi tanácsnok végzi hétfőn és kedden délután 14.00...

Kormányablakbusz érkezik szeptember 19-én

Kormányablakbusz érkezik szeptember 19-én

Mobilizált kormányablak érkezik Pomázra 2023. szeptember 19-én (kedden) 9.30-12.00 között, amely a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár előtt várja az ügyfeleket.   Az alábbi ügyek intézésére van lehetőség: személyi igazolvány igénylése lakcímváltozás bejelentése...

Gépjárműadó egyszerűen, mobilappon

Gépjárműadó egyszerűen, mobilappon

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában pár koppintással. A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi...