Pomázi Polgár 2023. februári száma

Szelektív hulladékgyűjtési naptár - 2023. I. negyedév (január-március)

Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

 

Ügyintézési lehetőségek a védelmi intézkedések szigorításának időszakában a polgármesteri hivatalban

A védelmi intézkedések szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 12. §-ban foglalt rendelkezés alapján a Pomázi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek túlnyomó része a munkáját lakó- illetve tartózkodási helyén végzi.

• Ezért személyes ügyintézésre kizárólag azon ügyekben van lehetőség, ahol a jogszabályi előírások alapján az ügyfél személyes jelenléte, illetve nyilatkozata szükséges. Ilyen ügyek különösen: a házasságkötésre vonatkozó bejelentkezés, bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó eljárás, névváltoztatás, házassági névmódosítás, apai elismerő nyilatkozat, állampolgársági eskü, az örökbefogadás és a készpénzben történő kifizetések.

• A hivatal pénztára hétfőn és szerdán 8-13 óráig tart nyitva.

• A feltétlenül személyes megjelenést igénylő ügyek esetében előzetes időpontfoglalás szükséges a (26) 814-300-as telefonszámon, vagy a pomaz@pomaz.hu e-mail címen – esetleg a hivatal Luppa Vidor utcai Ügyfélszolgálatán személyesen. Ebben az esetben az ügyintézés testhőmérést követően, a hivatalban külön erre a célra elkülönített ügyfélfogadási helyeken történik. Kérjük, hogy a hivatal épületében saját maguk és az ott dolgozók egészségének védelmében viseljenek maszkot, illetve tartsák be a 1,5 méteres védőtávolságot.

• A hivatal Luppa Vidor utca 12. szám alatti Ügyfélszolgálatán a teljes hivatali időben (hétfőn: 8-17 óráig, keddtől-csütörtökig: 8-16.30-ig, pénteken: 8-13.30-ig) lehetőség van a papír alapú beadványok leadására és a hivatali ügyintézéshez szükséges formanyomtatványok átvételére. Az ügyintézés plexi védőfalon keresztül történik, illetve kérjük ebben az esetben is a személyes védőfelszerelések viselését és a 1,5 méteres távolság betartását.

• A hivatalba érkező papíralapú küldemények karanténba kerülnek, és egy erre a célra kijelölt helyiségben ózongázos fertőtlenítésen esnek át. Ezért a papíralapú kérelmek azonnali ügyintézése nem lehetséges.

• Ha az ügyfélnek a folyamatban lévő ügyével kapcsolatban információra van szüksége, akkor telefonon is érdeklődhet a (26) 814-300-as számon, illetve a város honlapján található közvetlen elérhetőségeken. Amennyiben az ügyintéző nem érhető el, és az ügyfél munkatársunknak megadja nevét, elérhetőségét és az érintett ügy típusát, az ügyben illetékes hivatali munkatárs telefonon visszahívja az ügyfelet.

• A személyesen, illetve postai úton papír alapon benyújtott iratokon kívül az ügyfelek több elektronikus ügyintézési lehetőségi forma közül választhatnak:

- Az E-Önkormányzat Portálon keresztül (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap), ahol a bejelentkezéshez telefonos azonosítás, Ügyfélkapus regisztráció vagy elektronikus személyigazolvány szükséges. Az Ügyindítás menüpontnál a legördülő listából választhatnak ügytípust.

(Az oldal használatához itt érhetőek el bemutató videók: https://www.pomaz.hu/e_onkormanyzat)

- Amennyiben az oldalon az adott ügyben nincs megfelelő formanyomtatvány, akkor az e-Papír oldalon (https://epapir.gov.hu) küldhetik el hivatalosan beadványukat. Az oldal használatához szintén Ügyfélkapus regisztráció szükséges.

- Elektronikus levélben is tehető ellenőrzött bejelentés, kizárólag az ellenorzott.bejelentes.pomaz@pomaz.hu e-mail címen. Ellenőrzött bejelentés alapján végezhetőek az engedélyköteles tevékenységek. (Kormányrendelet határozza meg, hogy az ellenőrzött bejelentések közül milyen ügyek vannak kizárva. Ezeknek az ügyeknek a listája az oldal aljáról letölthető.) A bejelentést kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, amelynek az engedélykérelemre jogszabályban előírt adatokat és mellékleteket tartalmaznia kell.

Vigyázzunk egymásra!