Ugrás a tartalomhoz

Ünnepélyesen megerősítették a 30 éves német-magyar testvérvárosi kapcsolatot

A május 19-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen megerősítették az Oberhausen-Rheinhausen és Pomáz között 1991-ben kötött testvérvárosi megállapodást.

„Nagy örömmel és megelégedéssel állíthatjuk, hogy vágyaink és céljaink teljesültek, településeink lakosai és civil szervezetei kiváló baráti kapcsolatot ápolnak és kölcsönös látogatásokat is sikeresen szerveztek. A koronavírus-járvány nehéz időszaka ellenére, barátságunkat nem tévesztettük szem elől, kapcsolatainkat továbbra is ápoltuk. Szeretnénk a 30 éves jubileum alkalmából, a testvérvárosi szerződésben rögzített együttműködést elmélyíteni és támogatni polgáraink, fiataljaink, civil szervezeteink kölcsönös találkozásait, valamint segíteni a lakosaink közötti barátságok megerősödését. Fogadjuk, hogy a jövőben is a személyes és kulturális kapcsolatokat fejleszteni fogjuk, a polgáraink közötti megértést, együttműködést és barátságot minden erőnkkel védelmezzük.” – áll abban az okiratban, amit Manuel Scholl, Oberhausen-Rheinhausen polgármestere és Leidinger István, Pomáz polgármestere írtak alá az ünnepélyes alkalmon.

Az ülésen Leidinger István és Manuel Scholl bemutatta városukat a vendégeknek. Vargáné Selley Mária, a Pomázi Német Nemzetiségi Önkormányzat a helyi német nemzetiség mindennapjairól beszélt, Balog Ilona, a Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója pedig együttműködést ajánlott egy oberhausen-rheinhauseni iskolának.

Claudia Deutsch, a Pomázt Segítő Egyesület vezetője a szervezetük által felajánlott támogatásokat adott át városunk oktatási, kulturális intézményei vezetőinek.

További híreink