Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.04.01

Tisztelt Pomáziak!

Különleges és nem várt helyzetbe került a város, az ország és az egész világ. A Covid-19 vírus hetek alatt változtatta meg alapjaiban világunkat, rúgta fel a rendet, alakította át gyökerese az életünket. Sokan máris elveszítették a munkájukat, másokra hatalmas teher zúdult. Az egészségügyi dolgozók, a többi frontvonalban harcoló terhelése fokozatosan nő, és egyikünk sem látja, hol és mikor lesz ennek vége. Hetek vagy hónapok telnek majd el szinte bezártságban? Nem tudjuk. Viszont hiszünk abban, hogy a tájékoztatásnak nagyon fontos szerep jut ebben a helyzetben, ezért az önkormányzat úgy döntött, elindít egy napi híradást, melyben közöljük azokat a megerősített információkat, melyek a vírussal kapcsolatosak. Megkérdezzük a hatóságokat, a háziorvosokat, a szociális szférában dolgozókat egyaránt. Utánajárunk a pletykáknak, hogy ne terjedjen a pánik szájról-szájra. Átlátható, korrekt tájékoztatást igyekszünk nyújtani, az előző napi történésekről,minden reggel 10 órakor a város honlapján. 

Szeretnénk, ha nem csak mi beszélnénk, hanem önök is kérdeznének, ezért akinek bármilyen információra van szüksége vírusról, a város működéséről, vagy arról, melyik bolt, hogyan tart nyitva, netalántán csak egy megnyugtató szóra vágyik, írjon nekünk. A virusinfo@pomaz.hu - n várjuk megkeresésüket. Tartsunk össze, mert ezt a vírust csak együtt tudjuk leküzdeni! 

 

Híreink, információk röviden

Működik a Helyi Védelmi Bizottság

Vezetője Leidinger István polgármester, tagjai : Hardi Péter alpolgármester, dr. Tóth Ibolya aljegyző, Sipos Zoltán képviselő, Szociális és Egészségügyi Bizottság vezetője, Kiss László képviselő,  Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja, Molnár Attila Pomázi Önkéntes Tűzoltóság parancsnoka.

 

Megalakult a Pandémiás Csoport

Vezetője Kiss László, a Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja, Közbiztonsági Bizottság vezetője. Tagjai: Dr Buda Andrea háziorvos, és Verebes Istvánné a Pomázi Polgárőr Egyesület elnöke

 

Napi megbetegedések, gyógyulások, halálozások  - 2020.03.31. 21:00 -ás adatok alapján 

-  COVID-19 pozitív 4 fő   (2 fő otthonában , enyhe tünetekkel, 2 fő kórházban). Ezzel a betegek száma egy fővel nőtt, ő otthonában gyógyul. 

  -  Hatósági karantén otthonában 9 fő (4 fő megerősített, hivatali kapun, 5 fő házi- illetve gyermekorvostól kapott információk alapján)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  0 fő.

Sokan igényeltek segítséget vásárlásban, ügyintézésben

Pomázon minden 70 év feletti kérheti az önkormányzat segítségét, bevásárlásban, postára menésben, gyógyszerek, segédeszközök kiváltásában. A 2300 lakos közül múlt héten 80-an éltek a lehetőséggel. Ellátásukat az 1-4 választókörzetben (50 ellátás)  dr. Király Eszter, az Szociális Szolgáltatási Központ vezetője , az 5-8 körzetben (30 ellátás) Sipos Zoltán képviselő, a Szociális Bizottság vezetője  szervezi az ellátást, őket 18 önkéntes, illetve a Szociális Szolgáltatási Központ munkatársai segítik. Amennyiben segítségre van szüksége, vagy ismer olyat, akinek igen, kérjük hívja a 26/325-123 telefonszámot. 

 

Két raklap alkoholos fertőtlenítőt vásárolt az önkormányzat

Győrből sikerült beszerezni a fertőtlenítőket. A raklapokat az önkéntes tűzoltóság szállította a szentendrei és budakalászi rendeléssel együtt a városba. A fertőtlenítők az orvosi rendelőkbe, intézményekbe kerülnek. 

 

Megérkeztek a varrott maszkok 

Az önkormányzat 1500 maszkot rendelt a helyi varrodai vállalkozásoktól. Ezeket szombattól (április 4.) önkéntesek segítségével kezdjük kiosztani a lakosság körében. 

 

Vasárnapi közterület fertőtlenítés 

A jó időnek köszönhetően nagyon sokan kirándultak, így egy előzetes terv szerint múlt vasárnap a tűzoltóság fertőtlenítette a leglátogatottabb köztereket.