Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.04.05

Aki kirándul, fedezzen fel új helyeket, mert az ismertek megtelnek!

Április 5-én a Vincék, Honóriuszok, Irének, Juliannák és Teodórák ünneplik névnapjukat. Kérjük, őket is csak telefonon köszöntsék fel, hiába a szép idő, a kirándulásra csábító napsütés. Jöjjön tehát a mai híradó, amiben szerencsére csupa jó hírrel szolgálhatunk. Tudják, ha kérdésük, kérésük van, írjanak nekünk a virusinfo@pomaz.hu-ra.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a betegek száma stagnál, a 2020.04.04. 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése a következő:

  •  COVID-19 pozitív 4 fő   (2 fő otthonában, enyhe tünetekkel, 2 fő kórházban )

  •  Hatósági karantén otthonában 9 fő (3 fő megerősített, Hivatali Kapun, 6 fő házi illetve  gyermekorvostól kapott információ) 

  • Gyógyult COVID-19 fertőzött  0 fő.

A tűzoltóknak nem volt dolguk, és egészségesek 

Pomázon a tegnapi napon a tűzoltóknak szerencsére nem kellett kivonulniuk, valamint jó hír, hogy a tűzoltóság állományán belül megbetegedésről, családjukon belüli megbetegedésről nem érkezett jelentés. 

Szabálytalan égetés a Susnyár dűlőben 

A frissen munkába állt városrendészek szabálytalan égetésről kaptak értesítést a délutáni órákban. Felszólításra az égető a tüzet azonnal eloltotta. Felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy tűzgyújtási tilalom van érvényben Pomázon, kérjük, mindannyiunk érdekében tartsuk ezt be. 

A Pomázi polgárőrök sem tétlenkednek

 Jelentésük szerint az önkormányzat által kiosztott maszkokat örömmel fogadták az emberek, azok nagyon hamar elfogytak. Türelmüket kérjük, igyekszünk még több maszkot szerezni, hogy azokat a lakosság részére eljuttathassuk. 

Kerüljék az ismert kirándulóhelyeket

A jó idő következtében sokan indulnak kirándulni a szabadba. Ez már az előző hétvégén is jól látszott, az ismert kirándulóhelyek (Kőhegy, Szurdok,Dobogókő, Szentkút, Kétbükkfa-nyereg) tele vannak turistákkal. Azt javasoljuk a pomáziaknak, hogy a kevésbé látogatott Kevélyre, a budakalászi kőbányához, Barát-patak völgyébe menjenek sétálni, ha a bezártság hatását enyhíteni szeretnék.

Az otthonülés mindenkiből kihozza a lakásfelújítót

Tapasztalatunk szerint a barkácsáruházak forgalma erőteljesen megnőtt, sokan a kényszerű otthonlét alatt nekiállnak a felújításoknak, selejtezésnek. Hangsúlyosan kérjük a felelős és belátó szemét kezelést, különös tekintettel arra, hogy a házhoz menő lomtalanítás szünetel, és a hulladékudvarok is zárva tartanak.

Segítség bevásárláshoz

Továbbra is kérjük az idős pomáziakat, hogy annak ellenére, hogy a rendelet lehetőséget ad a boltba menésre, inkább kérjenek segítséget. Önkéntesek teljesen ingyenesen viszik házhoz a rendeléseket. Önnek nincs más dolga, mint tárcsázni a 26/325-123 telefonszámot. 

Ha szív- és érrendszeri tünetei vannak, hívja az orvost! 

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet telefonos konzultációt indít. Abban az esetben, ha valakinél mellkasi fájdalom jelentkezik, nehézlégzést vagy erős szívdobogást érez, vérnyomáskiugrást tapasztal vagy valami egyéb panasza van, kardiológus szakorvosoktól kérhet tanácsot. A telefonos konzultáció nem helyettesíti a személyes vizsgálatot, de szakorvosok adnak tanácsot abban, hogy mi legyen a következő lépés.A +36 30 2606417 és a +36 30 2605339 telefonszámok folyamatosan hívhatóak !