Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.04.06

Napsütéses vasárnap rengeteg kirándulóval és erkély koncerttel

Március 11-én hirdette ki a veszélyhelyzetet a kormány Magyarországon. 26 napja figyelik az emberek a híreket, szinte kizárólag csak a vírusról szólnak a hírek a lapokban és az online felületeken, ez a téma a zöldségesnél, a boltban és a telefonbeszélgetésekben is. A barátok csak messziről vagy online találkoznak, a nagyi Skype-on integet az unokáknak. Különös húsvétunk lesz, és különös lesz a Pészah is. Nem lesznek rokonlátogatások, nem lesznek locsolók, nincs kinek festeni a tojást. Ennek ellenére érdemes festeni, érdemes sonkát venni, kalácsot sütni, aki pedig pészahot tart, annak kisöpörni minden kovászost a házból. Mert a felforgatott világban is jó, ha megtartjuk a tradíciókat, az talán segít kicsit visszatalálni magunkhoz. Készüljünk az ünnepre, de addig is jöjjenek a pomázi hírek, és tudja, ha kérdése, kérése van, írjon nekünk a virusinfo@pomaz.hu-ra.

Elvitték a zöldhulladékot

A CS2-es körzet lakóitól vasárnap vitték el a zöldhulladékot, miután a VSZ Zrt. jelezte, hogy ezt nem fogja tudni megtenni. Az önkormányzat saját hatáskörben megoldotta azt, a további körzetekből az elszállítás a leírtaknak megfelelően alakul. 

Koncertet adott a Balkon Fanatik 

Az Irigy Hónaljmirigy együttes vészhelyzetben is a jó hangulat megteremtésén ügyködik. A kijárási korlátozás miatt új formációt hoztak létre, a Balkon Fanatik hol két, hol három fővel immár a harmadik vasárnap adott koncertet  Sipos Péter -Popper Péter az erkélyéről, amit online is lehetett követni. Aki kellemes dallamokra vágyik, itt hallgathatja meg. 

 Van aki nem érti, hogy a délelőtt az időseké 

 A polgárőrség jelzése alapján nem mindenkinek sikerül megértenie, hogy 9-12 közt csak idősek vásárolhatnak az élelmiszerüzletekben. Vasárnap a Coopnál egy 25 év személyt feltartóztattak a bolt biztonsági őrének segítségével. A nagyfokú ellenállás miatt rendőri intézkedést kért a polgárőr, de sajnos a járőrautó balesetet szenvedett, nem tudott kimenni az esethez. A fiatalember arrogánsan keresetlen szavakkal illette mindkét személyt, majd az állomási kis abc-be bejutva vásárolt. A vásárlás végeztével a bolt hátsó ajtaján kijutva távozott. 

A felnőtt játszótér nem a kicsiknek van

A felnőtt edzőparkot a szülők kisgyerekkel látogatták, a polgárőrök felkérték őket a távozásra. Nem könnyű most a kicsikkel, de kérjük, ne használják a közterületi felnőtt- és gyerek játszóteret. 

Még mindig sok a turista

Sokan a Pilisbe indultak kirándulni, sajnos tapasztalunk alapján a csoportok nem tartják a megfelelő távolságot, továbbá kutyáik póráz nélkül  kisérik a kirándulókat. Ez már csak azért is veszélyes, mert a térségben nagyon sok a vaddisznó, akik egy pillanat alatt tudnak felnyársalni egy kutyát. Az elmúlt hetekben több ilyen támadás is történt a térségben. 

Megtörtént a fertőtlenítés

Az önkéntes tűzoltók nem tétlenkedtek. Szerencsére se tűz, se baleset nem történt, amihez vonulni kellett volna, de este - mint minden vasárnap -  fertőtlenítették a kijelölt közterületeket. Három önkéntes tűzoltó két benzinmotoros permetezővel 3 óra alatt fertőtlenítette a sokak által használt helyeket.

Házhoz szállít a Kalács! 

A Kalács pékség házhozszállítási szolgáltatást indított el. Pomázon kivül Csobánkáról,  és Szentendréről is várják a megrendeléseket. Kiszállítás időpontja: Hétfőtől-Szombatig 7-14 óra között. 

Megrendelések leadása a kiszállítást megelőző napon hétfőtől péntekig 12 óráig, hétfői megrendelés esetén legkésőbb szombat 8 óráig lehetséges az alábbi elérhetőségeken:

e-mail: info@kalacssutode.hu

telefon: 0626/326-650

személyesen nyitvatartási időben: 2013 Pomáz, Beniczky u. 61.

Megrendelőlapon

Megrendelés minimum összege: 800 Ft (kiszállítási díj nincs!).

Fizetés: helyszínen készpénzzel ( hamarosan bankkártyával is! )