Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.04.07

Oslóban jelenleg mindössze 8 fok van, szerencsére Pomázon sokkal jobb a helyzet, az ígéretek szerint akár 22 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Ez mindenképp jó hír mindazoknak, akik már tennének-vennének a kertjükben. Ha  pedig kérdése, kérése van, írjon nekünk a virusinfo@pomaz.hu-ra.

Híradónkban ma megnézzük a napi betegadatokat, kiderült, mit csináltak a polgárőrök, és mennyi szemét tűnt el az utcákról. 

 A 2020.04.06. 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 4 fő   (2 fő otthonában, enyhe tünetekkel, 2 fő kórházban )

-  Hatósági karantén otthonában 5 fő (2 fő megerősített, Hivatali Kapun, 3 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetett : 4 fő

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  0 fő.

Továbbra is arra kérünk mindenkit, maradjon otthon, ha megteheti,aki pedig nem, az mindenképpen hordjon maszkot. Ezek beszerzése folyamatban van, hamarosan újabb adagot fog tudni kiosztani az önkormányzat. 

A polgárőrök ellenőriztek

A polgárőrök a tegnapi napon ellenőrizték a karantént jelző tábla elhelyezését, mert a  Népegészségügy munkatársai jelezték, hogy a karanténban lévő emberekkel való kapcsolattartásra megadott elérhetőség helytelen volt, így annak pontosítására is sor került. 

A közterületfelügyelők is úton vannak 

A Vörösmarty utca egyik ingatlanán jeleztek zöldhulladék égetésre utaló sűrű füstöt. A rendészek ellenőrizték a bejelentést, amely a valóságnak megfelelt. A tulajdonos jelenlétükben a tüzet eloltotta. A tulajdonost tájékoztatták, hogy Pomáz Város közigazgatási területén belül tilos a tűzgyújtás. 

A szemét még mindig sok

Mintegy három köbméter szemetet szedtek össze a városban a közterület fenntartók, kiürítették az edényeket, és rendberakták az edények környezetét is. 

Városrendészet

Az újonnan munkába álló motoros rendészek eddigi tevékenysége igazolta az elvárásokat. Hatékonyan, gyorsan reagálnak lakossági hívásokra, legyen az elhagyott, hulladékkal szennyezett ház, droggal fertőzött terület, vagy kerti égetés, mindenhol határozottan intézkednek.

Kevés munkája akadt a tűzoltóknak

Jó hír, hogy csak egy vonulásuk vol a tűzoltóknak a tegnapi nap folyamán, este fél nyolckor  a Szentendrei út melletti réten, 15 négyzetméteren összehordott gallyak égtek. Ezt eloltották.  A tűzoltóság állománya egészséges. 

A Mátyás Király Általános iskolába kerültek a fertőtlenítők

A tűzoltók mintegy két tonnányi fertőtlenítőszert szállítottak az iskolába, ezeket későbbi fertőtlenítésre használják majd. 

Zárva a Vörösmarty utcai posta

És úgy tűnik a járvány idején - ahogyan Szentendrén, Leányfalun, Budapesten és  más városokban - sajnos nem is fog kinyitni, így jelenleg a Huszár utcában fognak tudni postai szolgáltatásokat intézni. Okostelefonnal és bankkártyával rendelkezők számára ajánljuk az iCSekk alkalmazást, amelyen gyorsan és egyszerűen lehet csekket befizetni, megúszva ezzel a hosszú sorállást. 

Segítség az értelmükben korlátozottaknak

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) minden nap könnyen érthető híreket tesz közzé a vírussal kapcsolatban. Ha van olyan ismerőse, akinek ez segítene megérteni a helyzetet, mondja el neki, vagy mutassa meg a híreket.

Remek kezdeményezés kisebb és nagyobb gyermeket nevelő családoknak

A Semmelweis Kiadó ingyenesen elérhetővé tette az interneten az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika szakorvosai által jegyzett, Mit tegyek, ha beteg a gyermekem? című könyvet. A szülőknek szánt gyermekgyógyászati kiadvány célja, hogy hasznos, gyakorlati ismeretekkel lássa el a szülőket, bemutatva a leggyakoribb gyermekkori problémákat a csecsemőkortól egészen a pubertás korig, valamint azok kezelési módszereit, kiemelt figyelmet szentelve annak, hogy mikor kell szakemberhez fordulni segítségért.