Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.04.08

Hárman kórházban, van védőfelszerelés és egyre többen mennek a szabadba 

Április 8-a szerda, sokak számára az utolsó nap a tavaszi szünet előtt. Beköszöntött a zsidó „húsvét” a Pészah, illetve ma van a Roma Világnap is. Ma jó és rossz hírekkel egyaránt szolgálunk, de igyekszünk minél több jó hírt tolmácsolni. Tudják, ha kérdésük, kérésük van, írjanak nekünk a virusinfo@pomaz.hu-ra.

Rossz hír, hogy már három pomázi van kórházban, a 2020.04.07. 18 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk alapján. A helyzet jelenleg a következő:

-  COVID-19 pozitív 5 fő ( 2 fő otthonában, enyhe tünetekkel, 3 fő kórházban )

-  Hatósági karantén otthonában 7 fő (4 fő megerősített, Hivatali Kapun, 3 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetett: 1 fő

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  0 fő.

Rendkívüli tájékoztató

A mai nap 18 órakor Leidinger István polpolgármester rendkívüli tájékoztatót tart. Ezt a Pomáz Tv-ben illetve a Facebook oldalukon is követni lehet. 

Roma Világnap 

Ma van a Roma Világnap az ENSZ határozata alapján. A pomázi Kulturális Bizottság is döntést hozott arról, hogy a város is megemlékezik a világnapról, a pomázi roma polgárok kulturális ünnepéről. Idén lett volna először, a Pomázi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal el is kezdődött a szervezés, de a koronavírus miatt csak a médiában jelenhet meg annak a két pomázi születésű roma embernek az életrajza, akik világhírt szereztek, akikre büszkék lehetünk.

Ismét maszkosztás 

Szombaton ismét maszkokat oszt az önkormányzat. Akinek nem jut, ne keseredjen el, akár házilag, varrógép nélkül is igen könnyű elkészíteni ezeket. Az amerikai tisztifőorvos megmutatja, hogyan lehet 45 másodperc alatt, viselhető maszkot hajtogatni pamut anyagból.

Sokan vannak az utcán maszk és kesztyű nélkül 

Köszönjük a pomáziaknak, hogy betartják az 1,5-2 méteres távolságot a várakozásnál, ugyanakkor még nagyon sok idős van kint az utcán. Kérjük, ha érintett szomszédja, rokona van, vagy ön szorul segítségre, hívja 26/325-123 telefonszámot, és lelkes önkéntesek mindent elintéznek. 

Három koccanásos baleset 

Kedden, április 7-én három koccanásos baleset történt, komolyabb sérülés nélkül. Mindhárom esetben rendőrségi intézkedésre került sor. 

Szociális hírek 

Egyre több a segítségkérő. A városban jelenleg 95 fő speciális ellátást illetve házi segítségnyújtást igénylőnek nyújt a Szociális Szolgáltató Központ támogatást, segítséget. Egyre többen kérnek segítséget a Facebookon is, főleg valamilyen adományra ( pl. élelmiszer, gyermekruhák,- cipők, újszülött fogadásához szükséges eszközök, mosógép) lenne szükség. A Központ gyermekruhákat, cipőket, fürdőkádat, mosógépet tud biztosítani a raktárukból a családoknak. A polgárőrség tagjai a mélyszegénységben élő lakosoknak és a rászoruló állatoknak élelmet vittek. 

Szintén rossz hír, hogy többeknek megszűnt az albérlete, onnan elküldték őket. Ez azért is különösen aggasztó, mert az átmeneti otthonok zárlat alatt vannak, így amennyiben nem találnak kiadó másik albérletet, intézkedni kell a gyerekvédelemnek, mert gyermek nem kerülhet az utcára. 

Van védőfelszerelés

Az önkormányzat jelzése alapján az egészségügyi szolgálatok szükség szerinti védőfelszerelés igényét folyamatosan biztosítani tudja a város.

Kisebb tűz egy padláson 

Kedd délután Pomázon a Bem József utcában egy családi ház padlásán a fa födém borítás égett 5 nm-en. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, a ház lakható maradt. Személyi sérülés nem történt. Jó hír, hogy minden pomázi tűzoltó egészséges.

Holnaptól szabadságon lesznek az óvoda dolgozói 

Bár a helyzet rendkívüli, holnaptól szabadságon lesznek a  dolgozók az ünnepre való tekintettel. Kívánunk nekik jó pihenést!