Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.04.10

Meggyógyult az egyik koronavírusos beteg

Nagypéntek van. Jézus Krisztus kereszthalálának napja.  A katolikusok világa ilyenkor lelassul, kicsit mindenki magába néz. Most is ez történik, csak kicsit máshogyan. Miközben gyönyörű az idő, süt a nap, és mozgásra hív a természet. Mégis arra kérjük elsősorban  az időseket és betegeket, maradjanak otthon! Különös tekintettel arra, hogy a szomszédos települések szinte mindegyikét lezárták a turisták elől. Szentendre belvárosába csak helyiek mehetnek be, Pilisszentlászlón ellenőrizni fogják az autósokat, és csak az ottani lakcímkártyával rendelkezők léphetnek be. Hasonló lezárásokra lehet számítani szinte a teljes Dunakanyarban. 

Valaki meggyógyult 

Remek hír, hogy egy pomázit gyógyultnak nyilvánítottak.  A 2020.04.09. 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése

-  COVID-19 pozitív 5 fő   igazolt 

-  Jelenleg ellátás alatt 1 fő otthonában, 3 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 7 fő (4 fő megerősített, Hivatali Kapun, 3 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetett friss adat 0  fő

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  1 fő.

Védőfelszerelést kapott a Szociális Szolgáltató Központ 

A Szociális és Gyámügyi Főigazgatóság (SZGYF) minden héten védőfelszerelést fog biztosítani (maszk, kesztyű) azoknak a szolgáltatóknak, ahol átmeneti vagy tartós bentlakást nyújtanak időseknek. Ez személyenként 10,5 maszkot és 10,5 kesztyűt jelent.

A bentlakók jól vannak, a gondozók a kertbe is leviszik őket, ahol egymástól biztonságos távolságra ülnek, élvezik a napsütést. Kiss László a Pandémiás Csoport vezetője is meglátogatta őket, Béla bácsi felügyeletével dinnyemagot is ültetett a kertbe.

A Polgárőröket megtámadták 

Egy ittas férfivel szemben kellett intézkedni, aki úgy döntött mind a polgárőrt, mind egy biztonsági őrt megtámad. A Coop melletti körpadnál éjszaka is van élet, hiába kérik őket a távozásra, időnként erre nem kerül sor. A tegnapi napon rendőrségi intézkedésre került sor, ebből kifolyólag. 

A polgárőrök tapasztalata szerint egyre többen vannak az utcákon, megnőtt a vásárlási kedv, a biztonságos távolság betartása nehéz, viszont jó hír, hogy a legtöbben hordanak maszkot, kesztyűt. 

Hallgattassék meg a másik fél is

Tegnap írtunk arról, hogy a teniszpályánál 10-12 fő tartózkodik - a polgárőrség jelentése alapján, akik helyszíni ellenőrzést folytattak. Ez csak az egyik volt a vizsgálatok sorában. A tulajdonos elmondta, hogy szinte naponta jönnek ellenőrizni őket, az utóbbi négy napban három alkalommal a rendészek, rendőrök és polgárőrök lakossági bejelentés miatt. Mindig mindent rendben találtak, felvették a jegyzőkönyvet arról is, hogy a hétvégén nem volt verseny, ezért nézők sem. A pálya nyitott, jól belátható, bárki, aki arra jár, meggyőződhet róla, hogy csak a játékosok vannak ott. A játék szabályai szerint legritkább esetben fordul elő, hogy 2 méternél közelebb kerüljenek egymáshoz, így minden elvárásnak megfelelnek. Ezt a rendészek jelentése is megerősíti, akik ellenőrizték a tegnapi napon is a pályát. 

Rendészek is folyamatosan úton voltak

És felfigyeltek arra, hogy a Bolgárka utca 2-es számnál még mindig nem javította ki a DMRV a megsüllyedt csatornatető körül az aszfaltba vágott lyukat, és nem is kerítette el azt. Sajnos több ilyen is van a városban, a Vujicsics téren a szerb templom bejáratánál hetekkel ezelőtt vágtak ki hasonlóan egy négyzetet. Kérünk minden közlekedőt, óvatosak legyenek! 

Valakinek már nem fog hazatérni a kutyája

A Beniczky utcában egy kutya tetemét találták meg az egyik zebránál. A közepes testű ebet a gyepmester elszállította. 

Közterületen nem szabad szeszesitalt fogyasztani 

Tetszik vagy sem, de Pomáz Város területén, tilos a közterületen a szeszes ital fogyasztása. Ezt többen nem vették figyelembe, 3-4-es csoportokban iszogattak az emberek. A rendészek kérésének eleget téve hazamentek az emberek. 

Támogassa az önkormányzatot!

Mint azt írtuk, a gépjárműadó 40 százaléka maradt eddig a települések kezében, ezt most elvonta a kormány, ami 62 millió forintos lyukat üt az önkormányzat költségvetésében. Amennyiben úgy érzi, tudná támogatni a várost, elkülönített számlára utalhat. A Szolidaritási alap számlaszáma: KH Bank Zrt 10403057-50485456-57481565 Előre is köszönjük a segítséget.