Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.04.13

Húsvéthétfő

 Utolsó napja van a húsvéti ünnepre elrendelt szigorú kijárási korlátozásnak.

 Ismét fertőtlenítettek a tűzoltók

A Helyi Védelmi Bizottság kérésére tegnap (április 12-én) ismét fertőtlenítette a város forgalmas pontjait a Pomázi Önkéntes Tűzoltóság.

Pomáziak betartják a rendelkezést

 A városőrség tájékoztatása szerint a helyiekkel nincs probléma, fegyelmezetten betartják a rendelkezést. A vasárnapra elrendelt még szigorúbb korlátozások hatására töredékére csökkent a mozgás a településen. Csoportosulás még a fiatalok részéről sincs.

 Turistákat kellett visszafordítani

Többnyire szombaton fordult még elő, hogy kirándulókat, kirándulócsoportokat kellett visszafordítani a Holdvilág-ároktól, a Vróczi útról, vagy a Csikóváraljáról. A figyelmeztetésre távoztak a lezárt területekről.

A Szurdokban táborozó turisták figyelmét is fel kellett hívni az érvényben lévő korlátozásokra. A városőrök kérésére a táborozást felfüggesztették és elhagyták a Szurdok lezárt területét.

Kerékpárosok és motorosok is sokan haladnak át a településen, főleg Dobogókő irányába. A rendőrség motoros rendőrökkel megerősítve ellenőrzi a területet.

 HÉV-állomás fokozott ellenőrzése

 Folyamatosan ellenőrzik a pomázi HÉV-állomás és környékét is. Csoportosulás itt sem volt.

Az Átmeneti Gondozóházban minden rendben van

A koronavírus különösen az idősebb korosztályra veszélyes, így nagyon jó hír, hogy Pomázon az SZSZK Idősek Átmeneti Gondozóházában nincs megbetegedés, a lakók és a dolgozók is jól vannak.

Kétszer vonultak tegnap a tűzoltók

Pilisszántón kellett eloltaniuk a mintegy 2 hektáron égő nádast, amit a helyi és a pilisszentkereszti önkéntes tűzoltókkal sikeresen végrehajtottak. Az oltáshoz kivonultak a szentendrei hivatásos tűzoltók is.

Pomázon a Margitligeti út végéhez vonultak az este folyamán, ahol a bejelentő nagy füstöt látott. Mint kiderült ez téves riasztás volt, egy magánterületen szabad téren főztek.

Hajléktalan elhelyezése a gondozási központban

 Egy 72 éves hajléktalant, akivel a HÉV-állomáson találkozott a városőrség sikerült elhelyezni a Szentendrei Gondozási Központ Hajléktalan szállóján. Kora miatt ott tartották az intézményben.

Pandémiás csoport 

 Nincs új hír. 

 

Ha kérdésük, kérésük van, írjanak nekünk a virusinfo@pomaz.hu-ra.