Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.04.14

Csöndes húsvét hétfő volt

A mai napon vége a húsvéti ünnepek idejére elrendelt szigorító intézkedéseknek. Nem érkezett hír újabb pomázi koronavírusos megbetegedésről.

Nem tapasztaltak rendbontást a polgárőrök 

A húsvéti ünnepek alatti üzletbezárásokat megértően fogadta a lakosság. Különösen örültek annak, hogy így eltűntek az utcáról az ittas személyek. Így a már ilyenkor megszokott rendbontók, zavart keltők miatti problémákat sem tapasztalták..

Egy motoros balesetet szenvedett a körforgalomnál. A polgárőrség tagjai a sérült motorosnak segítettek, aki lábszártörést szenvedett. A rendőrség kiérkezéséig irányították a forgalmat.

Védőnőknél nem volt esemény

 Munkanapokon 8-14 óráig tart nyitva a védőnői tanácsadó, a járványügyi vészhelyzetben elrendelt szabályok betartásával. Egy kolléganő tart ügyeletet, a többiek on-line tartják a kapcsolatot a gondozottakkal. Emellett a szükséges takarítási, fertőtlenítési munkát is végzik.

Ügyelet a családsegítőnél is

 AZ SZSZK Család-és Gyermekjóléti Szolgálat folyamatos ügyeletet tart, és krízishelyzet esetén segítséget nyújtanak a pomáziaknak. Az ünnepi hétvégén nem történt náluk jelentős esemény, jelzés sem érkezett hozzájuk.

A szolgálat épületét rendszeresen fertőtlenítik és takarítják.

A bölcsődében és óvodákban lezárultak a jelentkezések

Az intézmények zárva vannak, az óvónők, pedagógiai asszisztensek és dajkák egész héten szabadságon lesznek. Jó hír, hogy mindannyian egészségesek. Az intézményvezetők és  munkatársaik most dolgozzák fel a beérkezett jelentkezéseket.

A szükséges karbantartási, felújítási munkákat folyamatosan elvégzik.

Tűzoltóságnál csendes hétfő volt

Nem kellett vonulniuk a tűzoltóknak húsvét hétfőn. 

Továbbra is zárva a Művelődési Ház és Könyvtár

 A könyvtárban állomány leltározás folytatódik. Az intézmény dolgozói karbantartási, takarítási és fertőtlenítési munkát végeznek, illetve lomtalanítanak. Hogy még szebb környezet várja majd a látogatókat, a nagyterem bejárati ajtóit festik.

A közönség előtt továbbra is zárva van az intézmény.