Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.04.16

Eddig két pomázi gyógyult van

A legfrissebb adatok szerint:

-  COVID-19 pozitív 5 fő   igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 1 fő otthonában , 2 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 8 fő (5 fő megerősített, Hivatali Kapun, 3 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

Ma 2 fő új idegenrendészeti karanténosról kaptunk határozatot

- Hatósági karantén megszüntetett mai friss adat 2  fő

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  2 fő.

 

Lehetőség óvodai, bölcsődei napközire

Ismét megkeresi a szülőket az önkormányzat, hogy igénybe szeretnék-e venni a bölcsődei, óvodai ügyeletet. Akik a munkájuk miatt nem tudják megoldani gyermekeik elhelyezését, azoknak kíván segítséget nyújtani ezzel a lehetőséggel. Az érvényben lévő jogszabályi rendelkezések szerint, az ügyelet az óvodás, bölcsődés gyerekeknek 5 fős csoportokban lesz.

 

Közétkeztetés az iskolásoknak

Felméri az önkormányzat azt is, hány gyereknek igényelnének a szülei közétkeztetést. Kérik azt is, hogy ha a szülő anyagi helyzete változott az elmúlt hónapban, akkor azt is jelezzék, mert év közben is lehetőség van a besorolás változtatására. Az önkormányzat azoknak a pomázi gyerekeknek is biztosítja az étkeztetést, akik nem pomázi iskolába járnak. Ebben az esetben a szülőnek kell ezt jeleznie az iskola felé.

 

A Susnyárban égett az aljnövényzet

Az égő aljnövényzethez riasztották a tűzoltókat a Susnyár utcába ma hajnalban, akik a tüzet sikeresen eloltották. A tűzoltóknak sem az állományukban, sem a családjuk körében megbetegedésről szerencsére továbbra sincs hír.

 

Folytatódik a zöldhulladék elszállítása

Bár a szolgáltató, április elsején, a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva, lemondta a zöldhulladék elszállítást, az önkormányzat talált megoldást annak összegyűjtésére. A húsvéti hétvégén sikerült pótolni az elmaradt területeken is a zöldhulladék elszállítását, ahol az esedékes volt.

Ma folytatódik a szolgáltató által kiadott naptár szerint a zöldhulladékok összegyűjtése és elszállítása. A zöldhulladék elszállítási naptár megegyezik a szelektív hulladék elszállítási napokkal. Hatalmas mennyiséget kell a vállalkozónak elszállítania, ezért kérik, hogy a munka megkönnyítésére az előírtak szerint aprítsák és zsákolják a zöldhulladékot, a nagyobb ágakat méteres darabokra vágva, összekötözve tegyék ki az utcára.

 

Illegális hulladéklerakót számoltak fel a városőrök

A Tölgyes Kálmán utca végén – lakossági jelzés alapján – a városőrök illegálisan lerakott hulladékot találtak. Sikerült megállapítani, hogy honnan kerültek oda a  zsákok. Az ügyben eljárás indul.

Szolgálatuk során a városőrök fokozottan ellenőrzik a HÉV-állomás környékét, a Szent István parkot, a városban lévő dohányboltok környékét és más lezárt közösségi tereket. Az ellenőrzések során két dohányboltnál figyelmeztették az ott csoportosulókat, hogy a Pomázon érvényben lévő rendelet szerint tilos a közterületeken alkoholt fogyasztani. Az érintettek tudomásul vették a figyelmeztetést, és elhagyták a helyszínt.

 

Bővült a közterület-fenntartók csapata

Tegnap egy fővel kiegészült a közterület-fenntartók csoportja, akik folyamatosan ürítik az utcai szemeteseket és elkezdték a fűkaszálást az önkormányzat körüli parkban és az út melletti árokpartokon. 

 

Még mindig bemennek a lezárt játszóterekre

A polgárőrség tájékoztatása szerint a felügyelet nélküli gyerekek, illetve a szülők gyermekeikkel továbbra is bejárnak a lezárt játszóterekre. Ezért többször kellett figyelmeztetni őket.

A kültéri edzőgépeket korábban ugyan körbeszalagozták, de a szalagok eltüntek. Használatukat rendelet tiltja, most a polgárőrök hívják fel erre is a figyelmet.

A Vörösmarty lakótelepi dohányboltnál a polgárőröknek is figyelmeztetni kellett az ott lévőket, hogy közterületen tilos alkoholt fogyasztani.