Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.04.19

Napi jelentés

Nem érkezett hír újabb pomázi koronavírusos megbetegedésről, hatósági karanténról.

 

A pomáziakkal nincs probléma

A polgárőrség tájékoztatása szerint egy-két esetet leszámítva, a helyi lakosok betartják a korlátozásokat. Ilyen eset például, hogy bár a kültéri edzőgépek használatát rendelet tiltja, és azokat többször körbe is szalagozták, rendszeresen letépik azokat.

 

A “pesti kirándulók” a Parkerdőben szeretnének feltöltődni

A fővárosból érkező turistákat kellett figyelmeztetni a lezárt pomázi kirándulóhelyeknél. Előfordul, hogy a felszólításnak sem tesznek eleget, hiszen hetek óta a lakásaikban élnek bezárva, ezért azt szeretnék, hogy legalább az erdőben  ne korlátozzák őket.

 

Segítségnyújtás a 70 év felettieknek

Azoknak a 70 év felettieknek, akiknek nem áll rendelkezésre rokoni, baráti segítség, a város segítséget nyújt a bevásárlásban és a gyógyszerek beszerzésében. A tűzoltóság telefonszámát (26/325-123) hívják ez ügyben, ahonnan a kérés eljut az önkéntes segítőkhöz.

Ha idős családtagja, hozzátartozója, szomszédja bajba került, akkor a nap 24 órájában segítségül fordulhat a pomázi tűzoltókhoz. Elérhetőségük: (26) 325-123. Például, ha az idős, magatehetetlen beteg leesik az ágyáról, elesik az otthonában, és egyedül nem tud felkelni a padlóról, ebben pedig a vele élő hozzátartozója sem tud neki segíteni.

 

Tegnap nem volt riasztásuk a tűzoltóknak

Állományukban mindenki egészséges, ahogy családjuk körében is.

 

Online koncertek, előadások

Kissé borongós vasárnapot jósolnak az előrejelzések, így kellemes időtöltés lehet, hogy odahaza nézhetünk pomázi kötődésű előadásokat.

Délután 3 órakor a nemrég Liszt Ferenc-díjat kapott György Ádám zongorista Facebook oldalán lehet megnézni egy korábbi koncertjét. Aki követni szeretné, az alábbi oldalon teheti: https://www.facebook.com/adamgyorgy/videos/3001718113200956/

Borbély Mihály előadásai közül is több elérhető az interneten. Az alábbi például a Balassi Jazz Clubból: https://youtu.be/wBZml0B3Nh0

Tegnap Szczuka Panka adott mini-koncertet Szentendrén, ami a Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldalán nézhető meg.

Itt pedig a Sashegyi iskola tanárainak vidám karanténtánca: https://youtu.be/hA4oiQ4CO2o

Ma este 18 órától Balkon Fanatic koncert lesz, ami az Irigy Hónaljmirigy Facebook oldalán követhető. Ha egy esti séta keretében mégis élőben szeretnék megnézni, akkor – a megfelelő biztonsági előírások betartásával – a Művelődési Ház mögötti területen tehetik.

Az Ivancsics Ilona és Színtársai Társulat három előadással is készült a pomázi közönségnek a tavaszi évadban. A vészhelyzet miatt sajnos az utolsó két előadásuk elmaradt. A társulat április 25-ig ingyenesen elérhetővé tette egy korábbi előadásukat, Hubay Miklós Elnémulás című darabját nézhetik meg az alábbi linken: https://youtu.be/we9kyXwMTiU

  

Továbbra is az USA-ban van a legtöbb megbetegedés

Az Egyesült Államokban van a legtöbb koronavírusos megbetegedés. A listán európai országok követik: Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia. A járvány kitörési helyeként számon tartott Kína a 7. helyen áll.