Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.04.20

Vége a hétvégére elrendelt korlátozásoknak

A mai naptól már nem érvényesek a hétvégére elrendelt helyi korlátozó intézkedések. Újabb pomázi koronavírusos megbetegedésről, elrendelt hatósági karanténról nem érkezett hír.

 

Ismét fertőtlenítettek a tűzoltók a városban

Vasárnap megint fertőtlenítettek az önkéntes tűzoltók – a Helyi Védelmi Bizottság kérésére – a város forgalmas pontjain.

Egy tűzesethez is vonulniuk kellett, Csobánka és Pomáz között égett a száraz fű mintegy 100 nm-en. A tűzoltók sikeresen eloltották.

 

Önkéntes is segíti a fertőtlenítést

A Pomáz fórumra került fel a fotó, amelyen az látszik, hogy a városban jól ismert taxis hölgy fertőtleníti, tisztítja a HÉV-állomáson levő padokat. Zsóka elmondta, hogy minden reggel ezzel kezdi, és naponta többször “lekezeli” a padokat. Eredeti szakmája vegyész, így nem jelent problémát házilag összeállítania a fertőtlenítőszert. Ez az ő egyik vállalása a jelen helyzetben, ezen kívül két egészségügyi dolgozót szokott ingyenesen hazavinni a munka után.

 

A polgárőröknek csendesebb napjuk volt

Talán a nem túl jó időnek köszönhetően, vasárnap kevesebb dolguk volt a polgárőröknek is. Egyszer-kétszer a helyi rendeletek megszegése miatt kellett figyelmeztetniük. Tájékoztatásuk szerint az üzletek, dohányboltok a rendeletnek megfelelő időpontban bezártak.

 

Ittas hajléktalanok a HÉV-állomáson

A városőrök is rendszeresen ellenőriztek a hétvégén a HÉV-állomás és környékén, a Szent István parkban, a dohányboltok környékén és a lezárt védett területeken. Az ellenőrzések során két helyen kellett figyelmeztetniük az ott tartózkodókat, hogy Pomázon tilos közterületen alkoholt fogyasztani.

A HÉV-állomáson két, budakalászi településszintű lakcímkártyával rendelkező, ittas hajléktalannal találkoztak, akik sem hajléktalanellátást, sem orvosi ellátást nem kértek. Az állomásra beérkező következő HÉV-vel elhagyták Pomázt.

Vasárnap délután lakossági jelzésre egy épülő háznál intézkedtek, ahol egy munkás sarokcsiszolóval dolgozott, ami zavarta a környék lakóinak nyugalmát. Megkérték a férfit, hogy a vasárnapra tekintettel függessze fel a munkát, aki ennek eleget is tett.

 

A művelődési házban is zajlik a munka

Bár a nagyközönség előtt továbbra is zárva van a Művelődési Ház és Könyvtár, az intézmény dolgozói különféle karbantartási, takarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek. A könyvtár állományát leltározzák.

 

Budapest és Pest megye a legfertőzöttebb

Az Operatív törzs hétvégi beszámolója szerint, Magyarországon Budapest és Pest megye kiemelt fertőzöttségi szinttel rendelkezik, itt tudnak a legtöbb koronavírusos megbetegedésről. A betegek 60%-a idevalósi. A lista élén Fejér megye és néhány határ menti megye áll még.

 

Csendes és üres a focipálya is

Március közepe óta a pomázi focipálya is csendes, sem a gyerekeknek szóló edzések, sem focimeccsek nincsenek. Otthonról, online a számítógép előtt sajnos nem lehet valódi csapatsportokat játszani. Bár elkezdődött már a tavaszi bajnoki idény is, az is szünetel a járvány miatt. A felnőtt csapat a 3. helyen áll jelenleg a bajnokságban, innen várják a folytatást.