Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.04.21

Napi jelentés 

A hivatalosan korrigált adatok szerint, örömteli, hogy nem növekedett a pomázi koronavírus fertőzöttek száma, az továbbra is 5 fő, amiből ketten már gyógyultnak tekinthetők.

Nőtt viszont a hatósági karanténban lévők száma egy fővel, 11-re.

Ha kérdése, kérése, észrevétele lenne, akkor írja meg a virusinfo@pomaz.hu -ra.

 

2020.04.20. 22 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

 -  COVID-19 pozitív 5 fő   igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 1 fő otthonában, 2 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 11 fő (6 fő megerősített, Hivatali Kapun, 5 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetés: 1 fő (friss, mai nap)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  2 fő.

 

Online ünneplik a Bölcsődék Napját

1852-ben április 21-én nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapesten. 8 évvel a párizsi bölcsőde, a világ első ilyen intézményének megnyitása után. 2010 óta elismert ünnep a Bölcsődék Napja, amit idén online tartanak meg, a pomázi bölcsiben is.

 

A polgárőrök élelmiszert vittek a rászorulóknak

A nehéz helyzetű lakosoknak és háziállatoknak vittek élelmiszert a polgárőrök. Jórészt nyugodt napjuk volt, a helyi rendeletek megszegése miatt kellett néhány alkalommal figyelmeztetniük – főleg fiatalokat -, illetve kétszer az avarégetést állították le, és figyelmeztettek az égetési tilalom betartására. 

A városőrök továbbra is ellenőriznek a forgalmas pontokon

A HÉV-állomás és környékén, a Szent István parkban, a Szelistye sétányon, a településen található dohányboltok, élelmiszerüzletek környékén ellenőrzik naponta többször is a városőrök, hogy a koronavírussal kapcsolatos korlátozó rendelkezéseket betartják-e.

 

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Az eddig is nehéz helyzetben lévő családok még nehezebb helyzetbe kerültek, ez is a járvány és a korlátozások egyik következménye. Az Élelmiszerbank rendkívüli osztással próbál segíteni.

Sajnos rendőrségi beavatkozást igénylő esetek is  előfordulnak, tegnap is védelembe kellett venni egy gyereket, illetve gyermekbántalmazás is előfordult.

 

Az Átmeneti Gondozóházban minden rendben van

Nincs megbetegedés, a lakók és a dolgozók is jól vannak az SZSZK Idősek Átmeneti Gondozóházában. Ez különösen jó hír, mivel koronavírus leginkább az idősebb korosztályra veszélyes.

 

Megszaporodtak a kullancsok

Sokan sétálnak, játszanak, sportolnak a városszéli réteken. Szükség is van a fizikai erőnlét megőrzésére, a jó levegőn való mozgásra, de hazatérve mindenki nagyon figyelmesen vizsgálja meg magát és a gyerekeket, sétáltatott kutyákat, mert az enyhe tél miatt sok a kullancs! Erre a kertekben, köztereken is figyelni kell!

 

Nőtt az országos munkanélküliség

Márciusban a vészhelyzettel összefüggésben nőtt a munkanélküliek száma Magyarországon. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 281 ezer álláskereső van jelenleg az országban, ami 17 ezerrel több, mint a februári adatok szerint.

Munkahelyek váltak bizonytalanná, vagy szűntek meg. Egyes gazdasági szektorokban, pl. idegenforgalom, vendéglátás teljesen visszaesett a forgalom.


 

Változhat az érettségi időpontja

Május 4-én kezdődnének a tervek szerint az érettségi vizsgák, ez az időpont azonban éppen egybeesik a járvány valószínűsített hazai csúcspontjával. A tegnapi kormányzati bejelentés szerint, ha szükséges lesz, akkor módosítják az érettségik időpontját. Amit idén egyébként is igen megnyirbált a járvány miatti vészhelyzet, hiszen csak az írásbeli vizsgákat tartják meg, és csak azok vizsgázhatnak, akiknek a továbbtanuláshoz szükséges.