Jégpályák éjszakája programjai

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. I. negyedév (január-március)

Fenyőfák begyűjtésének időpontjai

Pomázi Polgár 2022. januári száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.04.23

Nincs újabb pomázi fertőzött, ketten hatósági karanténba kerültek

2020.04.22. 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 5 fő   igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 1 fő otthonában , 2 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 8 fő (7 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő (friss, mai nap)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  2 fő.

 

Több mint egy tonna élelmiszeradomány érkezett

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek köszönhetően több mint egy tonna rendkívüli élelmiszeradományt hoztak Pomázra. A szállítást a pomázi tűzoltóság vállalta.

 

Egyre többeket csal ki a jó idő az utcára 

Amióta itt a tavaszi jó idő, láthatóan több gyalogos, kerékpáros van az utcákon. A polgárőrség meglátása szerint egyre bátrabban mozdulnak ki a lakosok, ücsörögnek az utcai padokon, beszélgetnek a boltok előtt, sétálgatnak csoportosan.

 

Segítség a városnak

Aki segíteni szeretne, lehetősége van rá, a Szolidaritási Alap számlájára teheti

Az önkormányzat elkülönített számlát nyitott azokra a befizetésekre, amelyből a járványhelyzet be nem tervezett költségeihez kérjük a lakosság hozzájárulását.

A K&H Bank Zrt-nél Pomáz Város Önkormányzata Szolidaritási Alap számlaszáma: 10403057-50485456-57481565

 

Változhat a bevásárlási idősáv

Módosítani tervezik a 65 éven felüliek számára fenntartott idősávot. Eddig 9-12 óra között volt nekik fenntartva a vásárlási időszak az üzletekben, boltokban. Most ezt két órára tervezik rövidíteni, szombatonként pedig teljesen megszűnne a korlátozás.

 

Védőnői tanácsadás online, személyesen csak előzetes egyeztetés után

A Védőnői Szolgálatnál a családlátogatás továbbra is szünetel, a családokkal online és telefonon tartják a kapcsolatot. Amennyiben mégis szükséges a személyes találkozó, arra előre egyeztetett időpontban, a járványügyi vészhelyzetben elrendelt szabályok betartásával, a védőnői Tanácsadóban van lehetőség hétfőtől csütörtökig 8-14 óráig, pénteken 12 óráig.

 

Kiengedték a pékséget kirabló egyik fegyverest

Bűnügyi felügyeletbe került és elhagyhatta a börtönt az a koszovói férfi, aki két éve az egyik helyi pékség kirablásának felbujtója volt. Még 2018 februárjában történt a Pomázon nagy port kavart eset, amikor két férfi fegyverrel fenyegetőzve és az alkalmazottakat megkötözve, szájukat beragasztva, 1 millió Eurót követelt a pomázi pékség tulajdonosától.

Most a bíróság a két támadó férfi közül, az egyik, a német férfi letartóztatásának meghosszabbítása mellett döntött. A koszovói férfinak van magyarországi tartózkodási címe, amit a bíróság megfelelő eszköznek talált a a szökési veszély elhárítására, így elrendelte a letartóztatásának a megszüntetését, és bűnügyi felügyeletbe helyezte.