Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.04.23

Nincs újabb pomázi fertőzött, ketten hatósági karanténba kerültek

2020.04.22. 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 5 fő   igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 1 fő otthonában , 2 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 8 fő (7 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő (friss, mai nap)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  2 fő.

 

Több mint egy tonna élelmiszeradomány érkezett

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek köszönhetően több mint egy tonna rendkívüli élelmiszeradományt hoztak Pomázra. A szállítást a pomázi tűzoltóság vállalta.

 

Egyre többeket csal ki a jó idő az utcára 

Amióta itt a tavaszi jó idő, láthatóan több gyalogos, kerékpáros van az utcákon. A polgárőrség meglátása szerint egyre bátrabban mozdulnak ki a lakosok, ücsörögnek az utcai padokon, beszélgetnek a boltok előtt, sétálgatnak csoportosan.

 

Segítség a városnak

Aki segíteni szeretne, lehetősége van rá, a Szolidaritási Alap számlájára teheti

Az önkormányzat elkülönített számlát nyitott azokra a befizetésekre, amelyből a járványhelyzet be nem tervezett költségeihez kérjük a lakosság hozzájárulását.

A K&H Bank Zrt-nél Pomáz Város Önkormányzata Szolidaritási Alap számlaszáma: 10403057-50485456-57481565

 

Változhat a bevásárlási idősáv

Módosítani tervezik a 65 éven felüliek számára fenntartott idősávot. Eddig 9-12 óra között volt nekik fenntartva a vásárlási időszak az üzletekben, boltokban. Most ezt két órára tervezik rövidíteni, szombatonként pedig teljesen megszűnne a korlátozás.

 

Védőnői tanácsadás online, személyesen csak előzetes egyeztetés után

A Védőnői Szolgálatnál a családlátogatás továbbra is szünetel, a családokkal online és telefonon tartják a kapcsolatot. Amennyiben mégis szükséges a személyes találkozó, arra előre egyeztetett időpontban, a járványügyi vészhelyzetben elrendelt szabályok betartásával, a védőnői Tanácsadóban van lehetőség hétfőtől csütörtökig 8-14 óráig, pénteken 12 óráig.

 

Kiengedték a pékséget kirabló egyik fegyverest

Bűnügyi felügyeletbe került és elhagyhatta a börtönt az a koszovói férfi, aki két éve az egyik helyi pékség kirablásának felbujtója volt. Még 2018 februárjában történt a Pomázon nagy port kavart eset, amikor két férfi fegyverrel fenyegetőzve és az alkalmazottakat megkötözve, szájukat beragasztva, 1 millió Eurót követelt a pomázi pékség tulajdonosától.

Most a bíróság a két támadó férfi közül, az egyik, a német férfi letartóztatásának meghosszabbítása mellett döntött. A koszovói férfinak van magyarországi tartózkodási címe, amit a bíróság megfelelő eszköznek talált a a szökési veszély elhárítására, így elrendelte a letartóztatásának a megszüntetését, és bűnügyi felügyeletbe helyezte.