Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.04.25

Sem újabb megfertőződés, sem újabb karantén nincs Pomázon

2020.04.24. 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

 -  COVID-19 pozitív 5 fő   igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 1 fő otthonában , 2 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 7 fő (6 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő (friss, mai nap)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  2 fő.

 

Hétvégére ismét korlátozó rendelkezések léptek életbe

Április 25-26-ra elrendelt helyi intézkedések rövid összefoglalója:

 • hasonlóan az elmúlt héthez a séta, gyermekkísérés csak legfeljebb 8 fős csoportokban megengedett. 1 felnőtt legfeljebb 4 gyereket kísérhet.

 • a futópálya használata egyszerre csak 4 főnek megengedett, legalább 10 méteres távolságot tartva és az óramutató járásával ellentétes irányba használva,

 • a játszóterek és a fitnesz parkok nem nyitnak ki a hétvégén sem,

 • 18 év alattiak a közterületeken 22-06 óra között nem tartózkodhatnak,

 • közösségi épületekbe (beleértve az üzleteket is) csak szájmaszkban, vagy a szájat és az orrot eltakaró kendő használatával lehet belépni, tartózkodni, a közösségi közlekedést, taxit is ugyan így lehet igénybe venni az utasoknak,

 • A rendelet betartatása az üzlet üzemeltetőjének a feladata. Az önkormányzat ebben úgy tud segíteni, hogy maszkokat bocsát a rendelkezésére. Egyetlen feltétel, hogy a maszkokat térítésmentesen adják át a vásárlónak.

 • a város belterületén várakozni, parkolni, csak pomázi ingatlannal, lakcímmel, vagy munkavégzés, szolgálatteljesítés, ellátás miatt lehet,

 • nem lehet gépkocsival sem behajtani, sem parkolni - a pomázi ingatlannal, lakcímmel, vagy munkavégzés, szolgálatteljesítést vagy ellátást végzők kivételével – a Kiskovácsi Holdvilág-árok előtti parkolóba, a Pankos tetőre, a Vróczi út végére, a Kliszára, a Messeliára, a Jóbarátok útjára. A többi – korábban védett övezetnek kijelölt területekre mehetnek a kirándulók, de kérjük őket, hogy parkolásnál és a kirándulásnál tartsák be a szükséges 1,5 méteres távolságot egymástól.

 • A korlátozások április 26-én vasárnap éjfélig lesznek hatályban.

 • Ne felejtsük el, hogy tűzgyújtási tilalom van érvényben, amely az erdőben és az erdőtől számított 200 méteren belül, még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos! Tehát itt a szalonnasütés, bográcsolás is tilos. A zöldhulladék égetése a belterületen és a zártkertekben tilos, a külterületen pedig a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség engedélyével lehet!

 • Fagylaltot, lángost, egyéb élelmiszert közterületre árusítók kötelesek gondoskodni arról, hogy a vásárlók egymástól legalább 1,5 méteres távolságot tartva várakozzanak.

A rendelet teljes szövege letölthető a Polgármesteri rendeletek közül (http://www.pomaz.hu/polgarmesteri_rendeletek) .

 

Köszönet a házi- és gyermekorvosoknak és munkatársaiknak

A Maroni cukrászda felajánlásaként tegnap 16 kg sós aprósüteményt, pogácsát kaptak a pomázi egészségügyi dolgozók. Ilyen módon is megköszönve áldozatos munkájukat.

 

Még mindig varrják a maszkokat

Lelkes önkéntesek még mindig varrják a pomáziak számára a mosható, újrahasználható maszkokat. Közülük Horváth Bozsena ezen a héten újabb 200 maszkot adott át az önkormányzatnak, ezzel összesen közel 1000 maszkot készített már el.

 

Korlátozások a szomszédos településeken is

 Szentendrére a belvárosba csak az ottani lakosok, ingatlantulajdonosok hajthatnak be. A Duna-parti kerékpárutat sem használhatják a nem helyi lakosok. A hétvégére elrendelt korlátozások itt olvashatóak.

Budakalászon időszakosan lezárják az Omszk és a Kálvária parkokat, és a Luppaszigeti utat is. A részletes rendelkezések itt érhetők el.

Pilisszentkeresztre és Dobogókőre sem látogathatnak a turisták a hétvégén.

Csobánkán ezen a hétvégén sem parkolhatnak a nem helybeliek.

 

Gyermeknapi rajzverseny

A Művelődési Ház gyermeknapi rajzversenyt hirdet több kategóriában. Május 25-ig lehet a rajzokat elküldeni. A legjobb munkákból online kiállítást szerveznek. A részletek a csatolt képen olvashatóak.