Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.04.27

Vége a hétvégére elrendelt korlátozásoknak

A mai naptól már nem érvényesek a hétvégére elrendelt helyi korlátozó intézkedések. A helyiek – egy-két esetet leszámítva – betartották a rendelkezéseket. Ilyen eset volt például, hogy a polgárőröknek kellett egy csapat kiskorút elküldeni az egyik lezárt játszótérről.

 

A szokott hétvégi fertőtlenítést elvégezték a tűzoltók

Vasárnap este a Pomázi Önkéntes Tűzoltók, a Helyi Védelmi Bizottság kérésére, fertőtlenítettek a város forgalmas pontjain.

Este nyolc órakor egy égő kisteherautóhoz kellett vonulniuk, ahol 100 négyzetméteren a száraz fű is égett. A lángokat sikeresen eloltották.

 

A Magyar Filharmonikusok 5 zenésze koncertezett Kiskovácsin

Az egészségügyi dolgozóknak és a kórház betegeinek így tudtak támogatást nyújtani azok a zenészek, akik az elmúlt héten a kórház udvarán játszottak egy rögtönzött koncertet. A jó időben nyitott ablakokon át élvezték a népszerű klasszikus dallamokat.

 

Meglett a Pankos-tetőn kóborló ló gazdája

Vasárnap délután Pankos-tetőn egy elszabadult ló majdnem balesetet okozott. A polgárőrök leállították a forgalmat, és az egyik helyi lakos segítségével befogták az állatot. Ideiglenesen elhelyezték a lovat, amíg a gazdáját keresték, aki meg is lett, a város Facebook oldalán közzétett felhívásnak köszönhetően.

 

Maszkok a pomázi boltokba

Több pomázi üzlet is kért az önkormányzat által felajánlott maszkokból. A hétvégére elrendelt szabályok szerint csak a szájat és orrot eltakarva lehet Pomázon a közösségi helyiségekben tartózkodni, így az üzletekben is. Az üzletvezetőknek kellett gondoskodnia ennek a betartásáról, amihez az önkormányzat abban segített, hogy többször használható maszkokat juttattak el a boltokba.

 

Mától csak maszkban a BKK járatain és a fővárosi üzletekben

Aki Budapestre indul, érdemes felkészülnie, hogy a mai naptól nem csak a BKK járatain, hanem az üzletekben, élelmiszerboltokban, piacokon és a taxikban is kötelező lesz a maszk, vagy az arcot eltakaró kendő, sál viselése.

 

Hétvégén megszabadultunk egy szégyenfolttól 

„Sajnálattal” közlöm, hogy ledöntöttem egy pomázi ikont, elvitték a Szentendrei útról az IFÁ-t – áll Lovass Viktor közterület-felügyelő hétvégi üzenetében, amelyet Hardi Péter alpolgármesternek küldött. Hétvégén ugyanis sikerült eltávolíttatni a Szentendrei út és a HÉV-sínek közötti füves területen hagyott, évek óta a városképet rondító teherautót. Az önkormányzat arra törekszik, hogy a város egyéb területein is megszabaduljunk az illegálisan lerakott szeméttől úgy, hogy annak költségeit a szemetelők viseljék. 

 

Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar

Két teltházas koncertet adott volna ezen a hétvégén Szentendrén a PIF, amit a járványhelyzet miatt októbere halasztottak. A megváltott jegyek az új időpontra érvényesek, program nem változik ugyanúgy a Marvel koncerttel készülnek.