Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.04.29

Egy pomázi gyógyult és egy újabb beteg is van

A beérkezett adatok szerint egy kórházi beteg meggyógyult a koronavírus fertőzésből. Sajnos lett egy újabb pomázi illetőségű beteg, aki azonban nem Pomázon, hanem Tatabányán, az otthonában gyógyul .

 

2020.04.28. 22 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

 

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 2 fő otthonában, 1 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 5 fő (4 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő (friss, mai nap)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött 3 fő.

 

Óvodai, bölcsődei ügyelet

A héten megjelent kormányrendelet értelmében, az önkormányzatoknak április 30-tól biztosítaniuk kell az óvodai, bölcsődei ügyeletet, azoknak a gyermekeknek, akik szülei a munkahelyük vagy más okból ezt kérik.

Az ügyeletet kiscsoportos formában kell megszervezni, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyelete biztosítható, viszont vegyes életkori csoportokban is megszervezhető. A szülőnek írásban nyilatkoznia kell róla, hogy a gyermeke nem szenved fertőző betegségben.

 

Hétfőtől már kapnak ebédet a rászoruló óvodások

Az önkormányzat már harmadik napja biztosítja az ellátást azoknak az óvodásoknak, akik ingyenes étkezésre jogosultak, és kérik most is a szolgáltatást. A dobozban szállított ebédért a megadott átvevőhelyre - valamelyik kijelölt óvodába - kell menni. A Hétszínvirág óvodában kapják a Napsugár óvoda, a Mesevölgyiben a Mesedombi óvoda gyerekei is, a Mesevárban saját gyerekeiket szolgálják ki..

A héten elkezdődik az iskolai tanulók ingyenes étkeztetése is.

 

Pomázi álláspályázatok

Az önkormányzat honlapján több helyi álláspályázat is elérhető. Keresnek hatósági előadót, területi védőnőt, az SZSZK Idősek Napközbeni Ellátása Csoportja ápoló/gondozót. Illetve egyszerűsített foglalkoztatás keretében Pomáz Város Önkormányzata azonnali munkakezdéssel segédmunkásokat keres zöldhulladék kezelésére. Jelentkezés a 26/814-394-es telefonszámon Vargáné Márkus Mária munkaügyi referensnél, illetve a vargane.markus.maria@pomaz.hu email címen!

A pályázatok az alábbi linken érhetők el:

http://www.pomaz.hu/allaspalyazatok

 

Májustól nyithatnak a vendéglátóhelyek, szakboltok

Elsőként a jelenleg zárva tartó, 400 négyzetméternél kisebb alapterületű boltok nyithatnak újra. Majd a hónap közepéig újra kinyithatnak a vendéglátóhelyek, a nyitott teraszok. Pünkösdig pedig valószínűleg a szálláshelyek is újra megnyithatnak. Május második felére, végére nyithatnak meg a nagyobb méretű iparcikk üzletek, illetve a nagyobb bútor- és sportszer áruházak.

 

A tűzoltók egészségesek

A pomázi tűzoltóknak nem kellett tegnap vonulniuk. Állományukban és családjuk körében is szerencsére mindenki egészséges.

 

Hazai Forma-1 rajongóknak örömhír lehet

A német Bild értesülései szerint, mivel az idei Forma-1 bajnokságot is erősen megtépázta a koronavírus, tervezik a futamok átszervezését. A lehetséges forgatókönyvek között felmerült, hogy a nyáron a Hungaroringen egymás után két futamot is lebonyolítanának. Ezzel is behozva az idény első felének lemaradását.