Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.04.30

50. nap

Félszáz napja élünk a koronavírus-járvány miatt különböző korlátozások között.

 

Sem újabb pomázi fertőzött, sem újabb hatósági karantén nincs

2020.04.29. 22 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 2 fő otthonában, 1 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 5 fő (4 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi, illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő (friss, mai nap)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött 3 fő.

 

Új zászlók az Árpád szobornál

Kicserélte a régi, elszakadt zászlókat a Majdánpolán lévő Árpád szobornál a Pomázi Önkéntes Tűzoltóság.

 

Illegális hulladéklerakók felszámolása

Az önkormányzat célja, hogy a jövőben felszámolja és elejét vegye Pomázon az illegális hulladék lerakását. A munka meghatározott ütemterv szerint halad, és felméréssel kezdődik. A listán egyelőre a következő helyszínek szerepelnek: a Vróczi út–Damjanich utca sarka, a Miszler köz, az adócsoport mögötti udvar, a Vörösmarty utca vége, közvetlen Budakalász határában, az Ipartelep Céhmester–Mester utca sarka, az országút DMRV-vel szembeni területe, a Béke út–Alcsevicza út, a kutyamenhellyel szembeni rész a lovardától Pomáz felé, a Klisovácz dűlő, és a Diófa utca 38.

A listát még bővíti a hivatal munkatársa, és a lakosságtól érkező bejelentéseket is köszönettel fogadja az önkormányzat.

 

Újra nyit a szentendrei hulladékudvar

Szigorú intézkedések mellett május 4-től fokozatosan újraindítja a VSZ Nonprofit Zrt. az egyes szolgáltatásait. A tervek szerint először a zöldhulladékot veszik át a hulladékudvarban. Május 4, reggel 9 órától lehet a szolgáltatást igénybe venni, amihez először telefonon időpontot kell foglalni a (20)440-5284-es telefonszámon. Időpont már a hétvégén foglalható. A részletes szabályok itt érhetők el.

 

Ballagás nélkül búcsúznak a középiskolák végzősei

Elmaradnak a hagyományos ballagások a hétvégén a középiskola végzős diákjainak. A legtöbb helyen online búcsúztatják a diákokat, virtuális ballagással, de van, ahol későbbre halasztották az ünnepséget.

A jövő hétfőn, május 4-én, kezdődnek már az írásbeli érettségei vizsgák. Csak azok a diákok érettségizhetnek ezúttal, akiknek ez a felvételijükhöz szükséges, nekik is csak írásban lesz a számonkérés.

 

Budapest és környékén érvényben marad a kijárási korlátozás

Mivel Pest megye és a főváros a vírus által leginkább érintett terület, így ezeken a részeken érvényben maradnak a korábban elrendelt kijárási korlátozások. Vidéken az üzletek korlátok nélkül kinyithatnak, ahogy az éttermek teraszai és a szabadtéri strandok is. A maszk vagy az arcot eltakaró kendő, sál viselése továbbra is kötelező ezeken a területeken is a tömegközlekedésen és az üzletekben. A 1,5 méteres távolság betartására is figyelni kell. A 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási időzóna továbbra is megmarad.

 

Ma van a Magyar Film Napja

Lassan 120 éve készül mozifilm Magyarországon. Zsitkovszky Béla rendezésében készült A táncz című, fekete-fehér mozgóképet 1901. április 30-án mutatta be az Uránia Tudományos Színház, ezért lett április 30 a Magyar Film Napja.

Ebből az alkalomból nyolc évtized húsz magyar vígjátékát teszi ingyenesen nézhetővé a következő tíz napra a Nemzeti Filmintézet. Ezek az alábbi oldalon nézhetők meg: https://nfi.hu/hu/hirek/a-magyar-film-napja-2020