Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.05.02

Újabb két pomázinak szűnt meg a hatósági karanténja

2020.05.01. 18 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 2 fő otthonában, 1 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 4 fő (3 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi, illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetés: 2 fő (friss, mai nap)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött 3 fő.

 

Hétfőn újraindul az egészségügyi ellátás

Május 4-től újra igénybe lehet venni az egészségügyi ellátások nagy részét, nem csak a sürgősségi beavatkozásokat. Így a háziorvosi és a fogászati ellátást, a járóbeteg szakrendeléseket, az egynapos ellátásokat, a fekvőbeteg ellátásból a rehabilitációkat és a transzplantációkat, illetve és a nem közfinanszírozott (magán) szolgáltatásokat is.

 

Rendszeresen ellenőriznek a polgárőrök és a városőrök is

A hétvégére elrendelt korlátozó intézkedések betartását figyelemmel kíséri a városőrség és a polgárőrség is. A városőrök rendszeresen ellenőriznek a HÉV-állomásnál, a dohányboltok és élelemiszerüzletek környékén, a Szent István parkban, a Szelistye sétányon.

 

Segítségnyújtás a 70 év felettieknek

Azoknak a 70 év felettieknek, akiknek nem áll rendelkezésre rokoni, baráti segítség, a város segítséget nyújt a bevásárlásban és a gyógyszerek beszerzésében. A tűzoltóság telefonszámát (26/325-123) hívják ez ügyben, ahonnan a kérés eljut az önkéntes segítőkhöz.

Ha idős családtagja, hozzátartozója, szomszédja bajba került, akkor a nap 24 órájában segítségül fordulhat a pomázi tűzoltókhoz. Elérhetőségük: (26) 325-123. Például, ha az idős, magatehetetlen beteg leesik az ágyáról, elesik az otthonában, és egyedül nem tud felkelni a padlóról, ebben pedig a vele élő hozzátartozója sem tud neki segíteni.

 

Dél-korai gyógyultaknál a vírusmaradványok okoztak újra pozitív eredményt

Ártalmatlan vírusmaradványok okozhatták, hogy a koronavírusból már gyógyultnak tekintett embereket újratesztelve pozitív eredmény született Dél-Koreában. 277 ilyen eset fordult elő az ázsiai országban, amelynek járványügyi központi klinikai bizottsága közleménye szerint már nincs élő vírus ezeknek az embereknek a szervezetében. Ezzel cáfolták azt is, hogy a vírus újra aktívvá válhat és fertőző lehet.

 

Már online lapozgatható és olvasható a Pomázi Polgár májusi száma

Benne interjú Leidinger István polgármesterrel, bemutatkozik Dr. Balogh Pál, városunk új jegyzője, ajánlott immunserkentőkről szóló cikk, anyák napi-gyermeknapi gondolatok, és egy külön melléklet a legfontosabb városi rendeletek lakosságra vonatkozó részeiből.

http://www.pomaz.hu/hi…/3692/pomazi_polgar_2020_majusi_szama

 

Kezdődhetnek az edzések, zártkapus sportversenyek

Hétfőtől az egész országban rendezhetnek nézők nélküli, zárt kapuk mögött lebonyolított sporteseményeket, és edzéseket is tarthatnak már. Az edzések engedélyezése az amatőr, szabadidős és tömegsport tevékenységekre is vonatkozik.