Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.05.04

Napi jelentés

A hétvégén nem frissültek a koronavírusról szóló adatok. 

 

A bölcsőde és az óvodák ügyeleti rendben dolgoznak

Az intézmények továbbá is zárva vannak, azonban indokolt esetben, ha például a szülő az egészségügyben, az ellátásban, vagy olyan munkahelyen dolgozik, ahol nincs lehetőség az otthon dolgozásra, kérheti a gyermeke ügyeleti rendben történő felügyeletét. A gyerekek és az óvodai dolgozók biztonsága érdekében egy csoportban legfeljebb 5 gyerek lehet. Szociális étkezést azok is igényelhetnek, akik jogosultak a térítésmentes ellátásra.

 

Vége a hétvégére elrendelt helyi korlátozó intézkedéseknek

A mai naptól már nem érvényesek a hétvégére elrendelt helyi korlátozó intézkedések. A városban a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseknek is köszönhetően rendkívüli esemény nem történt. 

 

Elvégezték a tűzoltók a szokásos fertőtlenítést a városban

Vasárnap este a Pomázi Önkéntes Tűzoltóság – a Helyi Védelmi Bizottság kérésére – ismét fertőtlenítette a város forgalmas pontjait.

 

Egy hónapja volt utoljára ilyen kevés új fertőzött

A reggeli adatok szerint az országban 37 fővel emelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma, ami így összesen 3035 fő. Ennél kevesebb új beteget utoljára április 6-án regisztráltak.

 

Vidéken enyhülnek a korlátozások, Budapest és környékén továbbra is maradnak

Mától szigorú menetrend betartása mellett megkezdhetik vidéken a korlátozások enyhítését. Így például az üzletek korlátok nélkül kinyithatnak, ahogy az éttermek teraszai és a szabadtéri strandok is. A 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv ezeken a területeken is megmarad.

Vidéken is kötelező marad a maszk vagy az arcot eltakaró kendő, sál viselése a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben. Illetve a 1,5 méteres távolság betartására is figyelni kell.

Mivel Pest megye és a főváros a vírus által leginkább érintett terület, így ezeken a részeken érvényben maradnak a korábban elrendelt kijárási korlátozások.

 

Nyit a szentendrei hulladékudvar is

Szigorú intézkedések mellett május 4-től fokozatosan újraindítja a VSZ Nonprofit Zrt. az egyes szolgáltatásait. A tervek szerint először a zöldhulladékot veszik át a hulladékudvarban. Május 4-e, reggel 9 órától lehet a szolgáltatást igénybe venni, amihez először telefonon időpontot kell foglalni a (20)440-5284-es telefonszámon. A részletes szabályok itt érhetők el: https://szentendre.hu/ujranyit-a-hulladekudvar-most-csak-zoldhulladekot-fogadnak/

 

Vasárnaptól újra lehetnek szabadtéri misék az országban

Korlátozásokkal, és egyelőre csak néhány helyen, de május 10-től már részt lehet venni nyilvános miséken. A megyéspüspökök engedélye szükséges a szabadtéri misék megtartásához.

 

Elkezdődött az érettségi

Szokás szerint a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségivel kezdődött a 2020. évi egyáltalán nem szokásos érettségi. Azok, akik idén végzik a középiskolai tanulmányaikat nem ballagtak, és nem lesz szóbeli vizsga sem. Az írásbeli vizsgákat mindenütt a lehető legbiztonságosabb módon fogják megtartani. Az országos jelentések szerint van elég maszk, az ültetésnél figyelnek a távolságtartásra, és csak korlátozott számú vizsgázó és felügyelő lehet egy-egy teremben.

Kívánjuk minden érettségizőnek, hogy a rendkívüli körülmények között is képességeinek megfelelő legjobb eredményt érje el!