Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.05.05

Ismét jó hír, a hétvégén összesen 4 hatósági karantén szűnt meg

2020.05.04. 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 2 fő otthonában, 1 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 1 fő (0 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi, illetve gyermekorvostól kapott információ)

- Hatósági karantén megszüntetés: 4 fő (a hosszú hétvégén)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött 3 fő.

 

Online lehet javaslatot tenni a Pomáz Közoktatásáért Díj elnyerésére

A díjat minden évben azok a közösségek és személyek kaphatják, akik óvodai, iskolai nevelő-oktató munkájuk során kiemelkedő eredményeket érnek el, „szem előtt tartva minden egyes gyermek személyiségfejlesztését, tehetségének kibontását, és példaként állnak emberi és közösségi magatartásukkal, egyéniségükkel a gyermekek, a pedagógus társak és a város lakói előtt”.

Javaslatot bárki tehet a díj nyertesének személyére, amelyet rövid indoklással az alábbi linken tehet meg: https://online-kerdoiv.com/index/q/h/698a05bd85ed11d78284ea6b1f8179f4


Ügyelet az óvodákban, bölcsődében

A pomázi bölcsődében, a Hétszínvirág és a Mesebombi óvodákban ügyeleti rendben, azaz legfeljebb 5 fős csoportokban fogadják azokat a gyerekeket, akiknek a szülei indokoltan, foglalkozásuk, vagy más körülmény miatt nem tudják biztosítani gyermekeik otthoni felügyeletét. 

 

Vége a türelmi időszaknak

A városi rendészek eddig csak figyelmeztették azokat, akik az italboltok, dohányboltok környezetében, a köztéren alkoholt fogyasztottak. Ennek vége, rendszeres ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak azok, akik a köztereken alkoholt fogyasztanak.

 

A Szentendrei Rendelőintézetben egyelőre változatlan a betegfogadási rend

Az intézetben a járvány időszakában eddig megszokott rend szerint látják el továbbra is a betegeket. A SZEI honlapján (https://szei.szentendre.hu) lehet tájékozódni a rendelési időkről, és azok elérhetőségeiről. Közleményük szerint az egyes szakrendelések újraindításán folyamatosan dolgoznak.

A SZEI munkatársai arra kérik a betegeket, hogy mindenképpen telefonáljanak és vegyék fel a kapcsolatot az adott szakrendeléssel, mielőtt elindulnának a rendelőintézetbe.

A SZEI központi telefonszáma: (26) 501-444

 

Mától tovább van nyitva a Védőnői Szolgálat Tanácsadója

A Védőnői Szolgálat Tanácsadója mától 8-16 óra között tart nyitva, pénteken 8-12 óra között. A gondozottakat továbbra is előzetesen egyeztetett időpontra hívják, de csak a sürgős eseteket (első várandósság, újszülött, problémás csecsemő). Az online, telefonos kapcsolattartás a családokkal továbbra is működik.

 

Véradás lesz május 8-án a Művelődési Házban

A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint: „A koronavírus okozta járvány ideje alatt is szükség van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz. A véradás azon tevékenységek közé tartozik, amely nem szüntethető be a jelenlegi pandémiás időszak alatt sem, ezért továbbra is számítunk az egészséges lakosság segítségére.”

Részletesen az Országos Vérellátó Szolgálat internetes felületén tudnak tájékozódni:

http:/ /www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas

 

Gyűjtés az állatmenhelynek

Május 4-18. között tart a jótékonysági gyűjtés a pomázi menhely javára, amelyet az önkormányzat szervezett. Aki fel tud ajánlani tárgyi adományokat – pl. tápot, konzervet, fertőtlenítő szereket, törölközőt, takarót, lapátot, lábast – azt kérik, hogy előzetes egyeztetés után juttassa el a menhelyre. Cím: Pod Jaszenovo dűlő, hrsz. 10119. E-mail cím: ave.pomaz@freemail.hu. Telefon: (30) 496-4122. Dr. Tóth Ibolya aljegyzőt is lehet keresni az adományok átadásával, e-mail: aljegyzo@pomaz.hu, telefon: (26) 814-373.

A tárgyi adományok mellett pénzadományt is lehet felajánlani a menhely számára. Bankszámlaszám: 11705008-20441069, feltüntetendő név: Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület.

 

Matekkal folytatódnak az érettségi vizsgák

A tegnapi magyar irodalom és nyelv érettségi után ma matematikai tudásukról adhatnak számot az érettségizők. A vizsgák ezúttal is a koronavírus miatt, szigorú szabályok szerint zajlanak, és a megszokottnál egy órával később, 9 órakor kezdődnek. A későbbi kezdésre azért volt szükség, hogy a vizsgázók és a dolgozni indulók tábora elkülönüljön időben a tömegközlekedési eszközökön.

 

Május végén folytatódik a bajnokság

Az MLSZ tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt tavaszi futball bajnokság május 23-án folytatódhat. Először a Magyar Kupa elődöntőinek meccseit rendezik meg, a döntő időpontja június 2-án lesz. Az edzések újrakezdése és a mérkőzések előtt is elvégzik a játékosok koronavírus tesztjét.

NB II és NB III-as bajnokságoknál a félbemaradt bajnokság zárótáblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket. Ugyanez érvényes a megyei első osztályú bajnokságokra is.