Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.05.11

Megtörtént a szokásos fertőtlenítés

Vasárnap este – a Helyi Védelmi Bizottság kérésére – ismét fertőtlenítettek az önkéntes tűzoltók a város forgalmas pontjain, ahol a személyes kontaktus létrejöhet, mint például a HÉV-állomás padjai, a buszmegállók, vagy a bevásárlókocsik fogói.

 

A Magyar Vöröskereszt köszönete a pomázi véradóknak

„Köszönjük Pomáz! 59 megjelent véradó, 53 sikeres véradás, 159 élet segítése, megmentése!” – így szól a szervezet üzenete. Öröm, hogy ilyen szép számban megjelentek a pomáziak a véradáson, hiszen – a Vöröskereszt tájékoztatása szerint – a koronavírus-járvány idején is szükség van vérkészítményekre, különösen a sürgősségi ellátásokhoz.

 

Jól vannak az Átmeneti Gondozóház lakói

A koronavírus különösen az idősebb korosztályra veszélyes, így nagyon jó hír, hogy Pomázon az SZSZK Idősek Átmeneti Gondozóházában nincs megbetegedés, a lakók és a dolgozók is jól vannak.

 

Ma még lehet az ápoló/gondozó állásra jelentkezni

A Szociális Szolgáltatási Központ Idősek Napközbeni Ellátása Csoport keres ápolót/gondozót teljes munkaidőben. A pályázat pontos részletei innen tölthetőek le: http://www.pomaz.hu/apolo_gondozo

 

Újra nyit a háztartási bolt

A Szabadság téren (volt Piac tér) lévő háztartási bolt ma – a szigorú korlátozó rendelkezések betartása mellett – újra kinyit.

 

Ismét lehet lomhulladékot vinni a hulladékudvarba

A zöldhulladék után, már lomot is le lehet adni a szentendrei hulladékudvarban. Az alábbi oldalon találhatóak a feltételek, amelyeket be kell tartania a szolgáltatást igénybe vevőknek, amihez a (20)440-5284-es telefonszámon előre be kell jelentkezni. Időpontfoglalásra munkanapokon reggel 7 és 15 óra között van lehetőség.
http://www.pomaz.hu/hirek/3706/ismet_leadhato_lom_a_szentendrei_hulladekudvarban

 

Nagyon sok biciklis volt a fővárosban, új kerékpáros utakat javasolnak

Új rekordot döntött szombaton a kerékpárosok száma Budapest több pontján is. A Bem rakparton több mint 6000-en, az Árpád-hídon 3800-an kerekeztek. Ennél nagyobb számot csak a 2018-as I bike Budapest felvonulás napján mértek. A Kerékpárosklub adatai szerint az egész városban érezhető a biciklis forgalom növekedése. A társaság úgy véli, hogy több fővárosi közlekedne kerékpárral, ha több biciklisáv lenne. Ezért szükség van a városban a kerékpáros fejlesztések folytatására.

 

Jönnek a fagyosszentek

Holnap jön Szervác, Pongrác, Bonifác, akik a sok évszázados népi megfigyelés szerint a tavaszi melegedő időben pár napos lehűlést szoktak hozni. Érdemes készülni rájuk, öltözékben, a kiskertünkben, mert az időjárási előrejelzések szerint holnaptól valóban hűvösebb napok jönnek. A fagyos szentek elmúlta után szokták például a paradicsompalántákat is kiültetni a szabadföldbe.

 

„Távozóban” a vírus az olasz szakértők szerint

A tetőzés időszakához képest a negyedére esett vissza az intenzív osztályon kezeltek száma Olaszországban, illetve az elhunytak napi száma is folyamatosan csökken a polgári védelmi bizottság adatai szerint.