Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.05.12

Van egy újabb pomázi hatósági karantén, de szerencsére újabb megbetegedés nincs

2020.05.11. 22 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 2 fő otthonában, 1 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 4 fő (3 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi, illetve gyermekorvostól kapott információ)

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött 3 fő.

 

Továbbra is van ételosztás a rászorulóknak

Szerda délután 16.30-kor az Agapé Gyülekezet oszt élelmiszert, amelyre bárki eljöhet, aki rászorulónak érzi magát. Az osztás jelenleg a Városháza parkolójában történik.

 

Módosul az e-ügyintézés 2020. május 18-tól

A jegyző államigazgatási hatáskörébe tartozó, engedély kiadására irányuló eljárásban bejelentés elektronikus úton tehető meg. Az alábbi linken olvasható a Pomázi Polgármesteri Hivatal közleménye:
http://www.pomaz.hu/hirek/3713/modosul_az_e_ugyintezes_2020_majus_18_tol

 

A tűzoltók egészségesek

A pomázi tűzoltóknak nem kellett tegnap vonulniuk. Szerencsére állományukban és családjuk körében is mindenki egészséges.

 

Kertészeti tanfolyam, és a közösségi komposztálás tervei

Már a koronavírus-járvány utáni időszakra készülve, tervben van, hogy a jelenlegi adócsoport (volt Postaépület) telekrésze a Kossuth Lajos utcában megújul és új funkciót kap. Az udvar és a telek helyet adna egy kertészeti oktatóprogramnak. A pomáziak díjmentesen vehetnének részt a „tanfolyamon”, és a közös munka, a várakozás szerint hozzájárul majd a város szebbé tételéhez. A növényismeretet, alapvető virágoskert építési ismereteket, sziklakert építést, gyepesítést is magába foglaló gyakorlati foglalkozások mellett alapvető komposztálási ismeretek elsajátítására is lehetőség lesz.

 

Orvosi eszközeivel együtt lopták el a szentendrei háziorvos autóját

Ellopták a hétvégén Dr. Bartha Zsolt, Szentendre és Pilisszentlászló háziorvosának az autóját. Benne a rendeléshez szükséges orvosi műszereivel: EKG, vérnyomásmérő, vércukormérő, INR és az EESZT bejelentkezéshez szükséges eszközök, orvosi táska, sürgősségi táska. A betörők az orvos házába betörve, onnan vitték el az autó slusszkulcsát és a forgalmi engedélyt. A városban most összefogtak és igyekeznek segíteni a háziorvosnak, hogy folytathassa munkáját.

 

A betegek 60 százaléka budapesti vagy Pest megyei

Az aktív fertőzöttek 60%-a, a vírus miatt meghalt emberek 79%-a, a gyógyultak 56%-a budapesti vagy Pest megyei. Összesen – a keddi adatok szerint – 3313 fő a hazánkban beazonosított fertőzött száma.

 

Lassul a világban a vírus terjedése

4.177.504-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban a Földön, az elhunytak száma 286.330, a gyógyultaké 1.456.209 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesített adatai szerint kedd reggel. A járvány továbbra is 187 országban van jelen. A legtöbb halálos áldozata a betegségnek az Egyesült Államokban van.