Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.05.13

Nincs újabb pomázi megbetegedés

2020.05.12. 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 2 fő otthonában, 1 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 4 fő (3 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi, illetve gyermekorvostól kapott információ)

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött 3 fő.

 

Polgármesteri utca bejárás volt megint

A Pataksor, Dera, Alsó Vár és Felső Vár utcákban volt ezúttal a bejárás, ahol felmérték van-e illegális hulladék lerakva az utcákban, van-e a közterületen parkoló rendszám nélküli autó, megfelelően gondozottak-e a közterületek, az utak szegélye, milyen állapotban vannak az utak, járdák, van-e megfelelő közvilágítás, rendesen ki vannak-e táblázva az utcanevek, illetve a Dera-patak partját, annak gondozottságát. A bejáráson részt vett Leidinger István polgármester, aki a kerület önkormányzati képviselője is, Hardi Péter alpolgármester, Balogh Pál jegyző és a hivatal munkatársai.
A bejáráson készült képek az alábbi oldalon nézhetők meg:
http://www.pomaz.hu/hirek/3714/ismet_polgarmesteri_utcabejaras_volt

 

Ma Agapés ételosztás

A megszokottak szerint ma délután 16.30-kor az Agapé Gyülekezet oszt élelmiszert, amelyre bárki elmehet, aki rászorulónak érzi magát. Az osztás a Városháza parkolójában van.

 

Az eddig elvégzett 8276 PCR-tesztből csak 2 pozitív

Pénteken zárul az országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat, amire 18 ezer embert hívtak meg, köztük pomázi résztvevőket is. A részeredményeket Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járvány elemző munkacsoport vezetője ismertette. Tájékoztatása szerint az eddig elvégzett 8276 PCR-tesztből kettő lett pozitív, a részeredmények alapján az mondható, hogy a 14 év feletti lakosságból 243 és 7230 között van a fertőzöttek száma.
Az átfertőzöttek száma az első 1524 mintából 9. Amennyiben ez lenne a teljes reprezentatív minta, akkor a 14 évnél idősebb lakosságra vonatkoztatva az átfertőzöttség gyakorisága (95 százalékos biztonsággal) 2,7 ezrelék és 1,1 százalék között lenne, vagyis 22 399 és 92 624 között lenne a fertőzésen átesettek száma – közölte.
Az eredmények részeredmények, a vizsgálat végeredményét május végén közlik.

 

Óvakodjon az internetes csalóktól!

Százasával születnek az interneten az olyan oldalak, amik valódi célja a személyes adataink megszerzése, miközben koronavírus tájékoztató oldalnak tüntetik fel magukat. Már magyar nyelven íródott koronavírusos e-mailek is vannak, amik ezekre az oldalakra csalogatják az olvasójukat. A veszélyes oldalak listája az alábbi oldalon érhető el: http://profitline.hu/Ne-kattints-az-alabbi-oldalakra-Mutatjuk-a-koronavirus-alcaval-tamado-internetes-oldalakat-407537

 

Sok egyéni vállalkozás szünetel

Idén január 1. és május 1-e között több mint ötszörösére nőtt az egyéni vállalkozásukat szüneteltetők száma a tavalyi év hasonló időszakához képest. Összességében 61 ezren döntöttek úgy, hogy felfüggesztik vállalkozói tevékenységüket, ezen belül március 1. óta 49 ezren. Elsősorban a személyes találkozásokat igénylő szolgáltatások esetében fordul elő a szüneteltetés, például fodrász, kozmetikus, járművezető-oktató pályákon.

 

Ma reggel megnyílt két határátkelő Ausztria felé

A jánossomorjai és az alsószölnöki határátkelőket nyitják meg a személyi forgalom előtt Ausztria felé. A Jánossomorja-Andau közötti határátkelő 5 és 21 óra között, az Alsószölnök és Neumarkt közötti pedig reggel 7 és 19 óra között lesz nyitva.