Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. I. negyedév (január-március)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Jégpályák éjszakája programjai

Pomázi Polgár 2022. januári száma

Fenyőfák begyűjtésének időpontjai

 

Vírushíradó 2020.05.13

Nincs újabb pomázi megbetegedés

2020.05.12. 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 2 fő otthonában, 1 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 4 fő (3 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi, illetve gyermekorvostól kapott információ)

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött 3 fő.

 

Polgármesteri utca bejárás volt megint

A Pataksor, Dera, Alsó Vár és Felső Vár utcákban volt ezúttal a bejárás, ahol felmérték van-e illegális hulladék lerakva az utcákban, van-e a közterületen parkoló rendszám nélküli autó, megfelelően gondozottak-e a közterületek, az utak szegélye, milyen állapotban vannak az utak, járdák, van-e megfelelő közvilágítás, rendesen ki vannak-e táblázva az utcanevek, illetve a Dera-patak partját, annak gondozottságát. A bejáráson részt vett Leidinger István polgármester, aki a kerület önkormányzati képviselője is, Hardi Péter alpolgármester, Balogh Pál jegyző és a hivatal munkatársai.
A bejáráson készült képek az alábbi oldalon nézhetők meg:
http://www.pomaz.hu/hirek/3714/ismet_polgarmesteri_utcabejaras_volt

 

Ma Agapés ételosztás

A megszokottak szerint ma délután 16.30-kor az Agapé Gyülekezet oszt élelmiszert, amelyre bárki elmehet, aki rászorulónak érzi magát. Az osztás a Városháza parkolójában van.

 

Az eddig elvégzett 8276 PCR-tesztből csak 2 pozitív

Pénteken zárul az országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat, amire 18 ezer embert hívtak meg, köztük pomázi résztvevőket is. A részeredményeket Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járvány elemző munkacsoport vezetője ismertette. Tájékoztatása szerint az eddig elvégzett 8276 PCR-tesztből kettő lett pozitív, a részeredmények alapján az mondható, hogy a 14 év feletti lakosságból 243 és 7230 között van a fertőzöttek száma.
Az átfertőzöttek száma az első 1524 mintából 9. Amennyiben ez lenne a teljes reprezentatív minta, akkor a 14 évnél idősebb lakosságra vonatkoztatva az átfertőzöttség gyakorisága (95 százalékos biztonsággal) 2,7 ezrelék és 1,1 százalék között lenne, vagyis 22 399 és 92 624 között lenne a fertőzésen átesettek száma – közölte.
Az eredmények részeredmények, a vizsgálat végeredményét május végén közlik.

 

Óvakodjon az internetes csalóktól!

Százasával születnek az interneten az olyan oldalak, amik valódi célja a személyes adataink megszerzése, miközben koronavírus tájékoztató oldalnak tüntetik fel magukat. Már magyar nyelven íródott koronavírusos e-mailek is vannak, amik ezekre az oldalakra csalogatják az olvasójukat. A veszélyes oldalak listája az alábbi oldalon érhető el: http://profitline.hu/Ne-kattints-az-alabbi-oldalakra-Mutatjuk-a-koronavirus-alcaval-tamado-internetes-oldalakat-407537

 

Sok egyéni vállalkozás szünetel

Idén január 1. és május 1-e között több mint ötszörösére nőtt az egyéni vállalkozásukat szüneteltetők száma a tavalyi év hasonló időszakához képest. Összességében 61 ezren döntöttek úgy, hogy felfüggesztik vállalkozói tevékenységüket, ezen belül március 1. óta 49 ezren. Elsősorban a személyes találkozásokat igénylő szolgáltatások esetében fordul elő a szüneteltetés, például fodrász, kozmetikus, járművezető-oktató pályákon.

 

Ma reggel megnyílt két határátkelő Ausztria felé

A jánossomorjai és az alsószölnöki határátkelőket nyitják meg a személyi forgalom előtt Ausztria felé. A Jánossomorja-Andau közötti határátkelő 5 és 21 óra között, az Alsószölnök és Neumarkt közötti pedig reggel 7 és 19 óra között lesz nyitva.