Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.05.15

Napi jelentés

Nincs hír újabb pomázi megbetegedésről.

 

Pest megyében is enyhülnek a korlátozások

A járvány miatt bevezetett intézkedéseket tovább enyhítik, a jövőben pedig Pest megyében – így Pomázon is – a többi megyére érvényes szabályok az érvényesek. A korlátozások enyhítései közé tartozik, hogy ezentúl lehet a vendéglátóhelyek belső, zárt részében tartózkodni, ugyanakkor itt is meg kell tartani a 1,5 méteres távolságot, a vendégeknek és az ott dolgozóknak is kötelező maszkot viselnie. Hétfőtől megnyithatnak a játszóterek, parkok. A szállodák, hotelek fogadhatnak vendégeket. Június 1-től meg lehet tartani az esküvőket, maximum 200 fő részvételével.

 

Nem lesz iskolai tanítás június 2-ig

A gyerekeknek továbbra is az otthoni, online tanulási lehetőség működik. Az enyhítések között ugyanakkor szerepel, hogy a nem ottalvós gyerektáborokat meg lehet rendezni a nyáron. A hónap végén döntenek az ottalvós táborok sorsáról is.

 

Védőnői tanácsadás online, személyesen csak előzetes egyeztetés után

Péntekenként 8-12 óra között, a hét többi napján 8-16 óráig tart nyitva a Védőnői Szolgálat. Csak sürgős esetben van személyes találkozó, amire előre egyeztetett időpontban, a járványügyi vészhelyzetben elrendelt szabályok betartásával, a védőnői Tanácsadóban van lehetőség. A családokkal a védőnők online és telefonon tartják a kapcsolatot, a családlátogatás szünetel.

 

Okmányirodai ügyintézés

Az okmányirodában csak előre lefoglalt időponttal lehet ügyet intézni. Az elkészült okmányokat levélben kézbesítik ki. Az iroda e-mail címe: okmanyiroda.pomaz@pest.gov.hu

 

Meghosszabbították az országos szűrővizsgálatot, amin pomáziak is részt vesznek

Három budapesti szűrőhelyszínen május 14-16. között tart nyitva reggel 7.00 és 19.00 óra között, az alábbi címeken:

  • Városmajori Klinikai Tömb: 1122 Budapest, Városmajor utca 68.

  • Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika: 1083 Budapest, Szigony utca 36.

  • Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika: 1085 Budapest, Mária utca 41.

Fontos, hogy a szűrőprogramban csak azok a lakosok vehetnek részt, akik arra telefonon, levélben meghívót kaptak. Akár időpontra érkeznek, akár csak megjelennek a helyszínek valamelyikén, elvégezik a szűrővizsgálatot, ami a jelenleg elérhető legkorszerűbb eszközökkel zajlik, biztonságos és fájdalommentes. További információ és időpont-egyeztetés tekintetében, kollégáink örömmel fogadják a hívásokat a H-UNCOVER program Zöld számán: 06 80 808 2000

 

Május 18-ig még lehet adományokat felajánlani a pomázi menhelynek

Aki fel tud ajánlani tárgyi adományokat – pl. tápot, konzervet, fertőtlenítő szereket, törölközőt, takarót, lapátot, lábast – azt kérik, hogy előzetes egyeztetés után juttassa el a menhelyre. Cím: Pod Jaszenovo dűlő, hrsz. 10119. E-mail cím: ave.pomaz@freemail.hu. Telefon: (30) 496-4122. Dr. Tóth Ibolya aljegyzőt is lehet keresni az adományok átadásával, e-mail: aljegyzo@pomaz.hu, telefon: (26) 814-373.

A tárgyi adományok mellett pénzadományt is lehet felajánlani a menhely számára. Bankszámlaszám: 11705008-20441069, feltüntetendő név: Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület.

 

A szomszédos Szlovéniában hivatalosan is vége a járványnak

Az Európai Unió tagállamai közül elsőként Szlovéniában hivatalosan is vége van a koronavírus-járványnak. Több egészségügyi intézkedés és korlátozás érvényben marad még, de az uniós állampolgárok feltételekkel beutazhatnak az országba. A magyar határszakaszon öt határátkelőhely nyílik meg.