Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.05.17

Holnaptól tovább enyhülnek a korlátozások

Május 18-a, hétfőtől Pest megyében is enyhülnek a korlátozások. Innentől Pest megyében – így Pomázon is – a többi megyére érvényes szabályok az érvényesek. A korlátozások enyhítései közé tartozik, hogy ezentúl lehet a vendéglátóhelyek belső, zárt részében tartózkodni, ugyanakkor itt is meg kell tartani a 1,5 méteres távolságot, a vendégeknek és az ott dolgozóknak is kötelező maszkot viselnie. Hétfőtől megnyithatnak a játszóterek, parkok. A szállodák, hotelek fogadhatnak vendégeket. Június 1-től meg lehet tartani az esküvőket, maximum 200 fő részvételével.

 

Közterületi italozás

Szombaton is bírságoltak a rendészek közterületi italozás miatt. Magatehetetlen részeghez hívta őket egy polgárőr a Szabadság téren. Minthogy saját erőből nem tudott eltávozni, mentőt hívtak hozzá. Elgondolkoztató, hogy hol és hogyan ihatott annyit, hogy ilyen állapotba kerüljön?

 

Az aktív fertőzöttek több mint fele budapesti vagy Pest megyei

Ma reggelre 36 új beteggel, 3509-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az országban. Az aktív fertőzöttek száma 1662, közülük 56 százalék budapesti vagy Pest megyei.

 

Ügyintézési lehetőségek a Polgármesteri Hivatalban

A Pomázi Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás 2020. március 16. napjától szünetel.

• Írásbeli kapcsolattartást igénylő ügyek intézésére papír alapú, postai úton benyújtott iratok, valamint a Pomázi Polgármesteri Hivatal POMAZPMH jelű (KRID azonosító: 605075706) hivatali kapujára küldött elektronikus iratok alapján van lehetőség.

• Az írásbeli kapcsolattartást nem igénylő ügyek intézésére a (26) 814-300 telefonszámon, továbbá a pomaz@pomaz.hu és a jegyzo@pomaz.hu postafiókra küldött üzenetek útján van lehetőség.

• Főépítészi ügyintézés a foepitesz@pomaz.hu e-mail címen, illetve a (26) 814-364 telefonszámon lehetséges.

• Személyes ügyintézésre, csak a jogszabály által személyes megjelenést, nyilatkozattételt igénylő ügyekben kerülhet sor, előzetes időpont-egyeztetés alapján.

 

Május 18-tól módosul az e-ügyintézés is

A jegyző államigazgatási hatáskörébe tartozó, engedély kiadására irányuló eljárásban bejelentés elektronikus úton tehető meg. Az alábbi linken olvasható a Pomázi Polgármesteri Hivatal közleménye: http://www.pomaz.hu/hirek/3713/modosul_az_e_ugyintezes_2020_majus_18_tol

 

Budapesten is megszűnnek a kijárási korlátozások

Vasárnap éjféltől a fővárosban is elkezdik fokozatosan feloldani a kijárási korlátozásokat. Kinyithatnak a budapesti üzletek, igénybe vehetőek a szolgáltatások, a vendéglátóhelyek a kerthelyiségeikben, teraszaikon fogadhatják a vendégeket. Nyitva lehetnek a strandok, szabadtéri fürdők, szabadtéri múzeumok és az állatkert. A védőtávolság megtartása mellett lehet parkokba, játszóterekre menni. Meg lehet tartani az esküvőket, temetéseket, és az azokat követő családi összejöveteleket is. A szükséges óvintézkedéseket Budapesten is meg kell tartani, így a 1,5 méteres távolság és a szájat, orrot eltakaró maszk, kendő, sál viselése.

 

Egy nap alatt 90 ezer új beteg a világban

A Föld 188 országában van jelen a koronavírus, összesen 4 634 132-en fertőződtek meg a világon a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 311 781, a gyógyultaké pedig 1 693 197 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi összesítése szerint. Egy nappal korábban 4 542 752 volt a regisztrált fertőzöttek száma.