Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.05.18

Ügyeleti rend az óvodákban

A Hétszínvirág óvodában 6 gyerek, a bölcsődében 11 gyerek veszi igénybe az ügyeleti nyitvatartást. A Mesevölgyi óvodában az óvónők festéssel készítik fel az intézményt a gyerekek fogadására.

 

Az idősotthon lakói továbbra is jól vannak

Idehaza és külföldön is számos idősotthonban betegedtek meg a lakók, és több áldozata is volt a koronavírusnak az intézményekben. Jó hír, hogy Pomázon az Idősek Átmeneti Gondozóházában mindenki jól van, egészségüket rendszeresen ellenőrzik a munkatársak.

 

Az SZSZK segítséget nyújt a rászorulóknak

A Szociális Szolgáltatási Központ dolgozói rendszeresen és sokféle ügyben segítenek a hozzájuk fordulóknak. Például még mindig probléma néhány családnál az otthoni, digitális oktatás, ezért egyeztettek a gyermekvédelmi felelőssel, illetve az önkéntes munkában a gyerek tanulását segítő tanárral és a szülőkkel is. Átmeneti megoldásként hetente kétszer a Szolgálatnál foglalkoznak, tanulnak a gyerekkel.

 

Állasajánlatok

Teljes munkaidőben, határozatlan idejű közszolgálati jogviszonyban, gazdasági vezetőt keres a Polgármesteri Hivatal. A pályázatokat 2020. június 1-ig lehet benyújtani. Az álláspályázatok itt érhetők el: http://www.pomaz.hu/allaspalyazatok 
Védőnőt, logopédust és ápoló/gondozót is keresnek a város intézményei.

 

Még lehet rendelkezni az 1 százalékokról

Május 20-ig, szerdáig, lehet nyilatkozni a személyi jövedelemadó 1 százalékáról. Az alábbi oldalon található táblázatban kigyűjtöttük a városunkban működő egyesületeket és alapítványokat, akiknek fel lehet ajánlani az 1%-ot: http://www.pomaz.hu/hirek/3703/1_szazalek_a_pomazi_civilekert

 

Az Opanke virtuális táncpróbájába kukkanthatunk bele

Karantén idején is tartott online próbákat, a csapatépítés szellemében, az Opanke Szerb Hagyományőrző Kulturális Egyesület, ami itt nézhető végig:
https://youtu.be/ocBl2RlFptcko

 

Ingyenes számítástechnikai képzés

Egy hét alatt 37 ezren jelentkeztek a munkavállalást segítő informatikai alapozó online tanfolyamra. Május 22-ig lehet még regisztrálni a 8 hetes programra, ami előfeltétele az augusztusban induló továbbképzéseket. A tanfolyamra ezen a címen lehet jelentkezni: https://ujratervezes.nive.hu/

 

Eddig 24 ezer diplomát adtak ki nyelvvizsga nélkül

A kormány április 10-ei rendelete szerint, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesz, annak elengedik a nyelvvizsga kötelezettséget az oklevél kiadásához. Az eddig bent ragadt diplomákkal együtt, ez nagyjából 75 ezer oklevél kiadását jelenti. Az egyetemek el is kezdték felvenni a volt hallgatókkal a kapcsolatot, eddig összesen 24 ezer oklevelet adtak ki.

 

Szlovákia még mindig nem nyitja meg a határait

Északi szomszédunknál még mindig betartják a szigorú utazási korlátozásokat és határellenőrzéseket. Az országban 1500 koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván és 28-an hunytak el a járvány miatt. A szlovák kormány úgy véli ezek az alacsony számok a szigorú óvintézkedéseknek köszönhetőek, így továbbra is fenntartják az elszigeteltséget.