Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.05.20

Napi jelentés

Nincs hír újabb pomázi megbetegedésről, gyógyulásról.

 

A veszélyhelyzet alatt nem tervez hosszú áramszünettel járó munkát az ELMŰ

A következő hónapokban az ELMŰ igyekszik az áramszolgáltatás lekapcsolásával nem járó munkálatokat végezni. Ha mégis rövid ideig a szolgáltatás szüneteltetésére lenne szükség, akkor a munkákat a legkisebb zavartatással, az esetlegesen azt igénylő ügyfelek aggregátoros ellátása mellett végzik, amiről az ügyfeleiket időben értesítik. Szakembereik arra törekszenek, hogy minél kevesebb, csak a valóban feltétlenül szükséges beavatkozást végezzék el. Kiemelten fontos számukra, hogy a jelenlegi helyzetben folyamatosan garantálják az áramellátás biztonságát.

 

Harmadik polgármesteri utcabejárás volt

Még mindig a 2. választókerületben, ezúttal a Diófa-Orgona-Fűzfa utcákat végig járva, felmérve a valódi problémákat, állapotokat. Az illegálisan elhelyezett hulladékoktól, építési törmelékektől kezdve, a vízelvezetési problémákon át, a közterületek gondozottságáig. A bejárásról készült képek az alábbi oldalon nézhetők meg: http://www.pomaz.hu/hirek/3726/a_diofa_orgona_fuzfa_utcakban_volt_ezuttal_a_polgarmesteri_utcabejaras

 

Iskolai és óvodai gyermekétkeztetés igényelhető, az óvodák és a bölcsőde ügyeleti rendben fogad gyerekeket

Működik az óvodai, bölcsődei ügyelet, és a gyermekétkeztetés. Az iskolai gyermekétkeztetés igényléséről az alábbi linken olvashatnak: http://www.pomaz.hu/hirek/3677/iskolai_gyermeketkeztetes_igenyelheto

Az óvodai gyermekétkeztetés igényléséről pedig ezen az oldalon:

http://www.pomaz.hu/hirek/3680/igenyelheto_az_ovodai_gyermeketkeztetes_is

Az utóbbi linket kinyitva az adatlap végén egy másik linken lehet ügyeleti gyermek felvigyázást kérni, de az a legbiztosabb, ha a telefonon jelentkeznek: +3626325325

 

A Teleki-Wattay Művészeti Iskola moderntánc tanszak felvételi kisfilmje

https://youtu.be/Uhe2pxFFS5E

Az iskola a következő tanévre szóló jelentkezéseket online fogadja, amihez egy űrlapot kell kitölteni. A modern tánc mellett zeneművészet, színjáték és képzőművészet tagozatra várják a hallgatókat. Érdeklődni lehet e-mailen: twmi.pomaz@gmail.com, telefonon: (30) 715-2697, illetve az intézmény honlapján: www.twmi.hu.

 

Lezárva a Művelődési Ház

A közösségi programok szünetelése idején az intézmény munkatársai felújítási, takarítási munkákat végeztek, a könyvtár teljes állományát revíziózták. Most néhány napra felfüggesztették a munkát, mert az egyik dolgozót nehézlégzés miatt kórházi kivizsgálásra küldtek, ahol legelőször koronavírus tesztet készítettek. Az eredmény megérkezését minden dolgozó otthoni karanténban várja, a házat lezárták.

 

Meglett a szentendrei háziorvos ellopott autója az összes orvosi műszerrel együtt

Május 9-10-ei hétvégén lopták el Dr. Bartha Zsolt háziorvos autóját, benne a rendeléshez szükséges orvosi felszereléseivel. A város lakói akkor összefogtak, segíteni az orvosnak, hogy tudja folytatni a munkáját. Ma reggel a fia közölte a Facebook-on, hogy Esztergomban, minden felszereléssel együtt megtalálták az autót.

 

Látogathatók a Pilisi Parkerdő erdei iskolái, szálláshelyei

Illetve kinyitnak a Pilisi Parkerdő eddig zárva tartó intézményei. Május 19-től látogatható a visegrádi Fellegvár, az erdei iskola, az arborétum, a pilisszentkereszti Som-hegyi Turistaház, illetve már látogatható a budakeszi Vadaspark, péntektől az arborétum is.

 

Közel 5 millió beteg világszerte

A ma reggeli adatok szerint a világban 4.900.253 koronavírus fertőzött van, összesen 188 országban van jelen a járvány. Egy nap alatt közel 95.000-rel nőtt a betegek száma. Idehaza 3598 fertőzött van, ebből 1674 az aktív fertőzöttek száma, 1454-en pedig már meggyógyultak a betegségből. Az elhunytak számra 470 fő.