Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.05.21

Tűzoltók riasztása

Két esethez is kihívták a tűzoltókat. Az Eötvös utcában családi ház udvarán láttak szabálytalan égetést. A Kiskovácsi kórház előtti területen egy 22 méter magas 1 méter átmérőjű nyárfa 4 méteres ága letört, és a földre zuhant. A fa kivágásra került. 

 

A tanév végéig marad az online oktatás

Június 15-ig már nem kell visszaülniük a diákoknak az iskolapadokba, a tanórák közötti beszélgetések, mókázások is elmaradnak. A tanév végéig ugyanis marad a tantermen kívüli, digitális oktatás. Annyi könnyítéssel, hogy június 2-tól oktatási céllal találkozhatnak a tanárok és a diákok az iskolában. Kiscsoportos konzultációkat tarthatnak, segíthetnek az elmúlt hónapokban esetleg lemaradt diákoknak a felzárkózásban. A pedagógiai szakszolgálatok ellátása is engedélyezett.

Június 2-tól minden iskolában meg kell szervezni az oda járó diákok felügyeletét. Június 26-ig a gyermekétkeztetést is biztosítani kell.

Kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, a bizonyítványok átadása is, de ballagásokat, tanévzáró ünnepségeket nem lehet szervezni.

 

Az óvodák és bölcsődék május második felétől újranyitnak

Május 25-től a vidéki bölcsődék és óvodák visszatérnek a rendes működéshez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket.

 

Hatósági előadó álláspályázat

Pomázon teljes munkaidejű, határozatlan idejű munkaviszony, 2020. június 3-ig lehet jelentkezni. A pályázat feltételei, részletei itt olvashatók: http://www.pomaz.hu/hatosagi_eloado

 

Ma újra nyit a Hajni Virágai

60 napi bezártság után újra friss virágokkal várnak mindenkit.

 

Nyitnak a budapesti strandok

Jövő hétvégén, május 30-án, kinyit a Palatinus, a Paskál, a pesterzsébeti, a csillaghegyi strand és a Római Strandfürdő, a Pünkösdfürdői Strandfürdő legkésőbb június 15-étől látogatható.

 

Online csíksomlyói búcsú

Arra kérik a zarándokokat, hogy idén ne menjenek szervezetten a kegyhelyre, mert a világjárvány miatt nem tudják fogadni a tömeges látogatókat. A pünkösdi szentmise élőben követhető lesz a kegyhely honlapján (csiksomlyo.ro) és Facebook oldalán (Csíksomlyó – kegyhely), illetve a Duna TV is közvetíti.