Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.05.22

Napi jelentés

2020.05.21.-én 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 2 fő otthonában , 1 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 15 fő (15 fő megerősített, Hivatali Kapun, 0 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő (mai napon)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött  3 fő.

 A Művelődési Központ egyik dolgozójánál tart a kórházi kivizsgálás. Várhatóan 22.-én (pénteken) kontrollált teszt eredményről kapunk hírt.
Szükség esetén a Művelődési Központ dolgozóinak COVID gyorsteszt szűrését az Önkormányzat elvégezteti. 

 

Sziklafalról mentettek a tűzoltók

2020. május 21-én egy alkalommal kellett kivonulnia a tűzoltóságnak. Pomázon a Majdánpolán lévő bányában egy 14 éves gyermek lemászott de nem tudott felmenni. Majd az apa is lemászott és ő is a bánya falán ragadt. A tűzoltók mentőkötél segítségével a két személyt felhozták. Személyi sérülés nem történt. 

 

Rendkívüli helyzetek kezelése

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat napi feladatai közé tartozik az iskolai, családi problémák kezelése, ügyintézésben való segítség, de esetenként kórházi kezelések folyamatába is be kell lépniük.
Súlyos beteg kliens ügyében az illetékes kórház sebészetének telefonos megkeresése, mert a beteg kliens nem tud aludni a folyamatos fájdalmai miatt és túl van a beütemezett korrekciós műtét időpontján.  Már 3 napja meg kellett volna műteni, de nem kapott értesítést eddig és így beutalót sem tudott kérni a háziorvostól.

 

Hétfőtől személyes ügyfélfogadás is van

Kezd visszaállni a megszokott hivatali ügyintézési rend, ugyanis május 25-től már személyes ügyfélfogadásra is lehetőség van a Polgármesteri Hivatalban. Ehhez előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Időpontot foglalni telefonon a (26) 814-300-as számon, levélben a pomaz@pomaz.hu e-mail címen, illetve személyesen az Ügyfélszolgálaton, hivatali időben lehet.

Az Ügyfélszolgálat helye: 2013 Pomáz, Luppa Vidor utca 12. Munkaidő: hétfő: 8-17-ig, kedd-csütörtök: 8-16.30-ig, péntek: 8-13.30-ig.

A hivatal épületében kérjük maszk, vagy a szájat, orrot eltakaró sál, kendő viselését, illetve a 1,5 méteres védőtávolság betartását.

A Hivatal ügyfélfogadási rendje: hétfő: 13-17 óráig, szerda: 8-12-ig és 13-16-ig, péntek: 8-12-ig. A jegyző ügyfélfogadása: hétfő: 13-17 óráig tart.

 

Közművelődésért díjra lehet jelölni

Június 11-ig, online lehet jelöléseket leadni a 2020-as Pomáz Közművelődéséért Díjra. A díj annak adományozható, „akik kiemelkedő eredményt értek el a közművelődésben, különös figyelemmel a gyermek – és ifjúsági korosztály művelődésére, valamint példaként állnak emberi és közösségi magatartásukkal, egyéniségükkel a város lakói előtt”. Rövid indoklással az alábbi linken lehet a jelöléseket leadni: https://online-kerdoiv.com/index/q/h/b102a0c17d5d1655e2f43939febc77a7

 

Tűzoltó zenekar flashmobja

Szombat délután 4 órakor a Tűzoltó zenekar koncertje lesz a Szent István parkban. Kérik a szervezők a szükséges 1,5 méteres védőtávolság megtartását a koncertre érkezőktől.

 

Szemétszedés a Majdánpolán

Ugyancsak szombaton, délelőtt 10 órától a Magyar Vár Alapítvány szervezésében igyekeznek megtisztítani a Majdánpolát az ott lerakott illegális hulladéktól. Az önkénteseket az Árpád-kilátó bevezető útjához várják. Konténereket az önkormányzat biztosított, a segítőket pedig kérik, hogy a megfelelő személyi védőfelszerelésről maguk gondoskodjanak.

 

Segítség a városnak

A koronavírus járvány miatt több mint tízmillió forint extra kiadása volt az önkormányzatnak. Miközben egy kormányhatározat szerint elvonták az önkormányzatoktól a gépjárműadó 100 százalékát. Eddig ennek az összegnek a 40 százaléka a településeknél maradhatott. Ez Pomáz számára 62 millió forint veszteséget jelent az éves költségvetésben. Összehasonlításként: a kátyúzásra 50 millió forintot terveztünk költeni…... 

Az önkormányzat ezért kéri a pomáziakat, hogy aki teheti, és támogatni szeretné a várost, az utaljon a Szolidaritási Alap számlájára – 10403057-50485456-57481565.

 

Hétfőig még lehet rajzot küldeni

Május 25-ig lehet még a Művelődési Ház és Könyvtár által szervezett gyereknapi rajzversenyre munkákat beküldeni. A részleteket itt lehet elolvasni: http://www.pomaz.hu/hirek/3678/gyermeknapi_rajzverseny

 

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

A ma reggeli adatok szerint összesen 3678 koronavírus fertőzött van az országban, közülük 1587-en meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent.