Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.05.23

Napi jelentés

Nincs hír újabb pomázi koronavírus fertőzöttről.

 

Ózongenerátort és vadkamerákat vásárolt az önkormányzat

Az ózongenerátor levegőből képes ózont előállítani, zárt helyiségek fertőtlenítésére alkalmas, mivel hatékonyan eltávolítja a vírusokat.
Az illegális hulladéklerakók azonosítására vadkamerákat szerzett be az önkormányzat. Ezeket a város azon pontjain helyezik ki, ahol gyakran fordul elő illegális hulladék, hogy a szemetelőket azonosítani tudják.

 

Hétfőtől újra a szokott módon működnek az óvodák és a bölcsőde

A kormányrendeletnek megfelelően hétfőtől újra működnek az óvodák, és a bölcsőde. Minthogy a járvány még nem múlt el, helyi rendelet szabályozza, hogy a gyermekek közösségbe vitele előtt a szülőknek nyilatkozatot kell tennie, hogy a gyermek egészséges, és a vele egy háztartásban élők között nincs beteg, vagy karantéban lévő, megfigyelés alatt álló személy. A szülők nem léphetnek az épületbe, a védőnők fognak segíteni a gyermekek érkeztetésekor, egyben ellenőrzik a testhőmérsékletet is. Az önkormányzat gyermek maszkokat juttat minden óvodába, illetve az ózongenerátorral napközben is lehet csíramentesíteni a csoportszobákat amennyien szükséges.
Az alapítványi és magánóvodák saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy kinyitnak-e. A fentebb leírt helyi rendelkezés javasolja számukra s a fent ismertetett szabályok betartását. Természetesen kérhetik a Tűzoltóságtól az ózongenerátorral történő fertőtlenítést is.

 

Negatív a művelődési ház munkatársának koronavírus tesztje

A héten az egyik dolgozót nehézlégzéssel kórházba szállították, ahol az elmúlt napokban koronavírus tesztet is végeztek nála. Szerencsére mindkét teszt eredménye negatív lett.

 

Megint szabálytalan kerti égetéshez vonult a tűzoltóság

Pomáz területén tilos a zöldhulladék égetése. Mégis többször előfordul, hogy ilyen esetekhez kell vonulniuk a tűzoltóknak. Tegnap is ez történt, amikor egy családi ház kertjében tuja ágait tüzelték. Mire a tűzoltók kiértek, a tulajdonosok eloltották a lángokat.

 

Holnap a budakalászi patika az ügyeletes

Vasárnap 8-20 óráig a Herkules Gyógyszertár az ügyeletes, ami Budakalászon, az Omszk park 1-ben található.

  

Már nem kell bejelentkezni a hulladék leadásához

Május 25-től teljesen megnyit a szentendrei hulladékudvar, az nyitvatartási időben (Hétfő-Péntek 7:00-15.30, Szombat 7:00-13:00) előjegyzés nélkül látogatható. A hulladékudvar területén kérik, hogy maszkot és kesztyűt használjanak, illetve tartsák be a 1,5 méteres védőtávolságot.

 

Több, mint kétmillió gyógyult világszerte

A legfrissebb adatok szerint 5.211.172-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban világszerte. Közülük 2.056.650 a gyógyultak számra. 338.183-an hunytak el a vírus következtében.
Idehaza 3713 beazonosított fertőzött van, amiből 1655-en már meggyógyultak. Jelenleg 1576 az aktív fertőzöttek száma.

 

Ma délután lesz a tűzoltózenekar flashmobja

A Szent István téren, ma délután 4 órakor zenél a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar.

 

Újra sétálhatunk, nézelődhetünk a Skanzenben

Mától látogatható a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Sétálójegyet lehet váltani, egységesen 1000 forintért. Augusztus 15-ig rendezvényeket nem szervez az intézmény.