Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.05.25

Kinyitnak az óvodák és a bölcsőde

Az eddigi ügyeleti rend után, a kormányrendelet értelmében mától újra a megszokottak szerint működnek az óvodák és a bölcsőde.

Minthogy a járvány még nem múlt el, helyi rendelet szabályozza, hogy a gyermekek közösségbe vitele előtt a szülőknek nyilatkozatot kell tennie, hogy a gyermek egészséges, és a vele egy háztartásban élők között nincs beteg, vagy karanténban lévő, megfigyelés alatt álló személy. A szülők nem léphetnek az épületbe, a védőnők fognak segíteni a gyermekek érkeztetésekor, egyben ellenőrzik a testhőmérsékletet is. Az önkormányzat gyermek maszkokat juttat minden óvodába, illetve az ózongenerátorral napközben is lehet csíramentesíteni a csoportszobákat amennyien szükséges.

Az alapítványi és magánóvodák saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy kinyitnak-e. A fentebb leírt helyi rendelkezés javasolja számukra s a fent ismertetett szabályok betartását. Természetesen kérhetik a Tűzoltóságtól az ózongenerátorral történő fertőtlenítést is.

 

Június 16-tól lehetnek gyerektáborok is

Ottalvós és napközis gyerektáborokat is lehet szervezni június közepétől.

 

Mától van személyes ügyfélfogadás is

A Polgármesteri Hivatalban május 25-től már személyes ügyfélfogadás is van, amihez előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Időpontot foglalni telefonon a (26) 814-300-as számon, levélben a pomaz@pomaz.hu e-mail címen, illetve személyesen az Ügyfélszolgálaton, hivatali időben lehet.

Az Ügyfélszolgálat helye: 2013 Pomáz, Luppa Vidor utca 12. Munkaidő: hétfő: 8-17-ig, kedd-csütörtök: 8-16.30-ig, péntek: 8-13.30-ig.

A hivatal épületében kérjük maszk, vagy a szájat, orrot eltakaró sál, kendő viselését, illetve a 1,5 méteres védőtávolság betartását.

A Hivatal ügyfélfogadási rendje: hétfő: 13-17 óráig, szerda: 8-12-ig és 13-16-ig, péntek: 8-12-ig. A jegyző ügyfélfogadása: hétfő: 13-17 óráig tart.

 

Nem kell időpont az okmányirodában sem

A vidéki megyékben – így Pest megyében – sem szükséges már előzetesen időpontot foglalni az okmányirodai ügyintézéshez. A budapesti okmányirodák felkeresése előtt még kell időpontot egyeztetni. A szükséges óvintézkedéseket ebben az esetben is be kell tartani: csak korlátozott létszámban lehetnek bent az ügyfelek a hivatalban, el kell takarni az orrot és a szájat maszkkal, sállal, kendővel, be kell tartani a 1,5 méteres védőtávolságot.

 

Újra dolgoznak a művelődési házban

Szerencsére negatív lett az intézmény munkatársának mindkét koronavírus tesztje, így a dolgozóknak véget ért az otthoni karanténjuk. Továbbra is karbantartási munkák folynak az épületben, az ajtók, termek, falak festése, illetve a könyvtár állományának a leltározása.

 

Strandjárőrök a Balatonnál

A „magyar tengernél” is készülnek már a nyaralási szezonra. A partokon strandjárőrök ügyelnek majd az egészségügyi óvintézkedések betartására. Maszkot ugyan nem szükséges viselni, de figyelmeztetik a strandolókat, ha nem tartják be a védőtávolságokat.