Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.05.26

Napi jelentés

Nincs változás a fertőzöttek, gyógyultak számában.

 

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

Az országos tisztifőorvos szerint ez azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában vagyunk. A mai legfrissebb adatok szerint 3771 az azonosított koronavírus fertőzöttek száma, amiből 1836-an már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 1436-ra csökkent. Az elhunytak száma 499.

 

Jól vannak a pomázi idősotthon lakói

Látogatókat továbbra sem fogad az Idősek Átmeneti Gondozóháza, és egyelőre az Idősek Klubját sem nyitják meg, de bizonyos könnyítéseket bevezettek, lehet például a társalgóban kártyázni, beszélgetni. Az idősek már nagyon várják a találkozást családjaikkal.

 

Család és Gyermekjóléti Szolgálat

Folyamatosan tartják a kapcsolatot a gondozott családokkal, a speciális ellátási igényű gyermekek szüleivel. Probléma továbbra is a tanulási kötelezettségnek eleget nem tevők iskolába való “visszaterelése”.

Különleges feladatokat is okoz a járványhelyzet: Kiskovácsi Kórházban fekvő pomázi lakos nyugdíjának felvételéhez van meghatalmazása az önkéntes támogatójának, de a posta csak úgy adja ki a pénzt, ha a kórház igazolást ad - sikerült a szociális asszisztenssel elintézni, hogy megírják az ápolási igazolást, el is mennek érte.

 

Tilos a köztéri italozás

Alkoholt fogyasztott közterületen egy férfi, akivel szemben a városőrök intézkedtek, és helyszíni bírságot szabtak ki a férfira. Pomázon ugyanis tilos a közterületeken szeszesitalt fogyasztani.

 

Ismét lesznek szűrővizsgálatok

Június 1-től újra lehet nőgyógyászati onkológiai szűrésekre, mammográfiai vizsgálatokra menni.

 

Korlátozások nélkül lehet Szerbiába utazni

Szerbiában napok óta nem volt halálos áldozata a vírusnak. Május 25-től korlátozások nélkül át lehet lépni a magyar-szerb határt.

 

A mediterrán országok már a nyaralók fogadására készülnek

Olaszországban 100 alá csökkent a koronavírus miatt elhunytak száma. Az országban, ahogy Spanyolországban és Görögországban is, már a nyári turistaszezonra készülnek. Olaszországban több tízezer önkéntes fogja ellenőrizni, hogy a nyaralók betartják-e a 1,5 méteres védőtávolságot. Görögországban újraindultak a szigetek közötti komp- és légijáratok. Megnyitottak a kávézók és éttermek is.