Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.05.27

21-en vannak hatósági karanténban a városban

2020.05.26-án 24 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 2 fő otthonában, 1 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 21 fő (21 fő megerősített, Hivatali Kapun, 0 fő házi, illetve gyermekorvostól kapott információ)

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő (mai napon)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött 3 fő.

 

Óvodai, bölcsődei körkép

A járványhelyzet előtti munkarendre viszaállva, néhány biztonsági előírás beiktatásával működnek az óvodák és a bölcsőde. Reggelenként  védőnők segítik a beérkezés lebonyolítását, hiszen a szülők még nem léphetnek az épületbe. A gyermeklétszám sokkal kisebb az ilyenkor megszokottnál, hiszen például ahol iskolás gyermekkel otthon marad a szülő, ott a kisebb testvért sem feltétlenül viszik közösségbe. Az óvodába járók száma azonban napról-napra növekszik.

A városban lévő alapítványi és magánóvodák is teljes munkarendben dolgoznak.

 

A Goethe-Gábor Áron-Tavasz utcákban volt ezúttal a polgármesteri utcabejárás

Kedden délután folytatódtak a már megszokott polgármesteri utcabejárások. Leidinger István polgármester, Hardi Péter alpolgármester, Balogh Pál jegyző, Szczuka Attila főépítész és a hivatal dolgozói mellett a környék lakosai is részt vettek a bejáráson, akik így személyesen a helyszínen oszthatták meg problémáikat, észrevételeiket

 

Újra a Városi Szolgáltató Zrt. szállítja el a zöldhulladékot

Április 1-jén a szolgáltató lemondta a házhoz menő zöldhulladék elszállítást a járványügyi veszélyhelyzet miatt, így azt az önkormányzat vette át. Június 1-től ismét a VSz Nonprofit Zrt. veszi át a zöldhulladék elszállítását. A zöldhulladékot átlátszó, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban kérik összegyűjteni, az ágakat, gallyakat pedig darabolva és kötegelve.

 

Otthoni tanulásban lemaradt gyereknek segít az SZSZK

A digitális oktatás miatti elmaradásban lévő gyermeknek és az őt önkéntesen korrepetáló tanárnő számára biztosít helyszínt a szolgálat.

 

Két héten belül vége lehet a veszélyhelyzetnek

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetését két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés.

 

Szlovákia felé is megnyíltak a határok

A magyar, szlovák és cseh állampolgárok karanténmentesen beutazhatnak egymás országaiba, ha az ott tartózkodásuk nem haladja meg a 48 órát.

 

Maszkok és kesztyűk a Földközi-tengerben

Egy környezetvédő szervezet talált szennyezett maszkokat és kesztyűket a tenger mélyén. A korlátozások enyhítésével elkezdték a látogatók felkeresni a partokat, akik a védőeszközeiket a parton dobják el, így mosódik a tengerbe.