Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.05.29

Sajnos egy idős pomázi beteg elhunyt a kórházban

Az eddig számontartott igazolt koronavírus fertőzöttek közül egy személy meggyógyult, akit otthon kezeltek, illetve öttel nőtt a városban a hatósági karanténban lévők száma.

2020.05.29-én 9 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

- COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat) A kórházban kezeltek közül sajnos egy idős beteg, aki szinte a járvány kezdetétől kórházi kezelés alatt állt, elhunyt (háziorvosi jelentés). A másik beteg hazatérhetett a kórházból, jelenleg otthoni ellátás alatt áll.

- Hatósági karantén otthonában 26 fő (25 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi illetve gyermekorvostól kapott információ)

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő (mai napon)

- Gyógyult COVID-19 fertőzött 4 fő.

 

25 új koronavírus fertőzött van az országban

Összesen 3841 a regisztrált fertőzöttek száma. 2024-en már meggyógyultak, 1300-an még mindig betegek, és 517-en hunytak el.

Újabb pomázi betegről nincs hír.

 

Bölcsőde, óvodák

Egyre több gyereket visznek a szülők közösségbe. Ma még csak 4 csoport működik a Hétszínvirág óvodában, de jövő héttől mind a 9 csoportot elindítják- természetesen a járványhelyzet idején előírt legfeljebb 5 fős létszámmal.

 

Védőnők segítenek az óvodáknál

Május 25-e óta újra a járvány előtt megszokottak szerint működnek az óvodák és a bölcsőde. Az intézményekbe a szülők nem léphetnek be, a védőnők segítenek reggelente a gyerekek érkezésekor, akik a testhőmérsékletüket is ellenőrzik.

Hétfőtől csütörtökig reggel 8-16 óráig tart nyitva a Védőnői Szolgálat, pénteken 8-12 óráig. Személyes találkozóra előre egyeztetett időpontban, a járványügyi vészhelyzetben elrendelt szabályok betartásával, a védőnői Tanácsadóban van lehetőség. Online és telefonon elérhetőek a védőnők a családok számára.

 

Hétvégén újra zenél a tűzoltózenekar

Május 31-én, pünkösd vasárnap délután 15 órakor az Idősek Átmeneti Otthonánál ad koncertet a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar. Természetesen egyelőre csak a kerítésen kívülről. 16 órától pedig a Waldangelloch téren zenélnek.

Aznap 17.30-kor a Hősök napja alkalmából a Hősök terén lesz rövid megemlékezés.

 

Részletek a családsegítő mindennapjaiból

Továbbra is segítenek azoknak a gyerekeknek, akik lemaradtak az online oktatás miatt a tanulásban. Együttműködnek ezügyben a családdal, a segítő tanárral és az osztályfőnökkel is. Emellett az Élelmiszerbankos ételosztás miatt egyeztettek, egy család lakhatási problémái miatti alapellátásában segítettek, és egy iskolai verekedés miatt beszélgettek egy édesanyával.

Különleges lehetőség a kerttel rendelkezőknek, hogy ingyen elvihető csibék felnevelésével tehetnek a családjuk helyzetének javításán. 

 

A művelődési ház már a programokat szervezi

Több mint két hónapos kényszerszünet után, amíg a látogatók előtt zárva volt az intézmény, de a munkatársak elvégezték a könyvtár revízióját, festettek, mázoltak. A korlátozó intézkedések enyhítésével lehetővé válik június 2-án a ház megnyitása. Erre felkészülve már elkezdték a programok szervezését is.

További jó hír, hogy a munkatársukat kiengedték a kórházból. Múlt héten nehézlégzés miatt került kórházba, és koronavírusra is tesztelték. Szerencsére mindkét teszt eredménye negatív lett. Pár napos kórházi tartózkodás után, állapota javult, és haza jöhetett.

 

Lezárult a gyereknapi rajzpályázat

12 rajz érkezett a Művelődési Ház és Könyvtár gyereknapi pályázatára. Az épület még mindig zárva tart a látogatók előtt, így online kiállítást szerveztek a gyerekek munkáiból, amit itt lehet megnézni: http://www.pomaz.hu/hirek/3738/gyermeknapi_rajzverseny_muvei

 

Mától látogathatóak a szabadtéri rendezvények

A kormányrendelet szerint május 29-től meg lehet tartani a szabadtéri sport- és kulturális rendezvényeket, színházi előadásokat, kiállításokat. A nemzeti parkok szabadtéri létesítményei is látogathatóak.