Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.05.30

Egy pomázi beteg küzd még a koronavírussal

2020.05.29.-én 21 óráig beérkezett háziorvosi és gyermekorvosi jelentések és a Hivatali Kapun kapott információk összegzése:

-  COVID-19 pozitív 6 fő igazolt (összesített adat)

-  Jelenleg ellátás alatt 1 fő otthonában, 0 fő kórházban

-  Hatósági karantén otthonában 26 fő (25 fő megerősített, Hivatali Kapun, 1 fő házi, illetve gyermekorvostól kapott információ) 

- Hatósági karantén megszüntetés: 0 fő (mai napon)

-  Gyógyult COVID-19 fertőzött 4 fő.

- Elhunyt COVID-19 fertőzött 1 fő

 

Az idősotthon lakói jól vannak

Az SZSZK Idősek Átmeneti Gondozóháza lakóinak egészségét napi szinten ellenőrzik, szerencsére nincs közöttük fertőzött. Látogatókat és csomagokat továbbra sem fogadhatnak. Holnap délután 15 órakor a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar ad térkoncertet az otthon előtt.

 

Pályázat a kastély konyhájának, éttermének üzemeltetésére

A Teleki-Wattay Kastély konyhájának és éttermének működtetésére szóló pályázatokat 2020. június 30. 12 óráig lehet benyújtani. A részletek itt érhetők el: http://www.pomaz.hu/hirek/3740/palyazati_felhivas_a_teleki_wattay_kastely_konyhajanak_ettermenek_uzemeltetesere

 

Kevesebben haltak meg a közutakon

A koronavírus miatti veszélyhelyzet bejelentése óta visszaesett a forgalom a magyar közutakon, ezzel együtt a közúti balesetek száma is csökkent. A gyorshajtásos balesetek száma ugyanakkor megnőtt, több autós ugyanis abban bízott, hogy ilyenkor nincs ellenőrzés, és a gyér forgalomban gyorsabban hajtottak.

 

Több mint 6 millió beteg világszerte

188 országban van koronavírusos fertőzött, a megbetegedettek száma világszerte meghaladta a 6 milliót, közülük 2 és fél millióan már meggyógyultak. 370 ezren hunytak el a járvány következtében. Jelenleg a járvány Dél-Amerikában terjed leginkább, a legtöbb fertőzés és haláleset az Egyesült Államokban volt, amit Brazília, majd Oroszország követ.

Ma reggelre 26-tal nőtt a fertőzöttek száma hazánkban, így összesen 3867 főre, akik közül 2142-en már meggyógyultak.