Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. III. negyedév (július-szeptember)

Pomázi Polgár 2022. júniusi száma

Július 2-tól II. fokozatú vízkorlátozás Pomázon

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.06.01

Napi jelentés

Egy nap alatt újabb 15 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, így összesen 1209 beteg van az országban. Közel kétszer annyian, 2156-an, pedig már meggyógyultak. Egy koronavírus fertőzött beteg hunyt el.

További pomázi megbetegedésről nincs hír.

 

Térzene és Hősök napja

Tegnap délután az idősotthon lakóinak zenélt először a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, akik a szobák, folyosók ablakaiból és a kertből hallgatták a zenét. Március közepe óta tilos az otthonban látogatókat fogadni, így különösen örültek a programnak.

Következő helyszínen, a Waldangelloch téren játszott a zenekar, itt már összegyűltek a környékről a családok, barátok, szomszédok és együtt örültek a zenének. A rendezvényt Horváth Bozsena szervezte, a Diófa utcai régi búcsúk hangulatát megidézendő.

Délután fél hatkor a Hősök terén álló I. világháborús emlékműnél volt megemlékezés a Hősök napja alkalmából. 1923 óta törvény szabályozza a hősök tiszteletét. Pomázon Verebes Gizella elevenítette fel ezt a hagyományt, sok éven keresztül szervezve az ünnepséget és ma is ő gondozza a emlékművet és környezetét. Az ünnepségen beszédet mondott Leidinger István polgármester, aki Hardi Péter alpolgármesterrel koszorút helyezett el az emlékműnél. A megemlékezésen részt vettek a Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) Pest megyei tagjai, a Himnuszt a Tűzoltózenekar játszotta. A rendezvény zárásaként a megjelentek is elhelyezték virágjaikat az emlékműnél.

 

Gyermeknap hidegben - ma pótolható a kirándulás, piknik

Nem kedvezett az időjárás sem a gyerekeknek. A szokásos városi programot a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani, de a családi rendezvények is jórészt a lakásokban zajlottak a hideg szél és az eső miatt. Ma hajnalban 5 órakor csodálatos szivárvány jelezte, hogy az egyébként várva várt esőt felváltja a napsütés. Kiváló kirándulós, piknikelős idő ígérkezik, bátran vállalhatóak a szabadtéri programok, amiket a gyerekek is a legjobban szeretnek.

 

Budakalászon talál ma ügyeletes patikát

Este 20 óráig a budakalászi Herkules Gyógyszertárba (Omszk park 1.) kell mennie annak, akinek sürgősen gyógyszerre van szüksége.

 

Lehet még jelentkezni gazdasági vezetőnek, hatósági előadónak

Ma jár le a Pomázi Polgármesteri Hivatal által meghirdetett gazdasági vezető álláspályázat határideje. Az állás teljes munkaidejű, határozatlan idejű közszolgálati jogviszony. A részletek itt érhetők el: http://www.pomaz.hu/gazdasagi_vezeto

A hatósági előadó álláspályázat határideje 2020. június 3., a részletekről itt lehet olvasni: http://www.pomaz.hu/hatosagi_eloado