Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.06.01

Napi jelentés

Egy nap alatt újabb 15 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, így összesen 1209 beteg van az országban. Közel kétszer annyian, 2156-an, pedig már meggyógyultak. Egy koronavírus fertőzött beteg hunyt el.

További pomázi megbetegedésről nincs hír.

 

Térzene és Hősök napja

Tegnap délután az idősotthon lakóinak zenélt először a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, akik a szobák, folyosók ablakaiból és a kertből hallgatták a zenét. Március közepe óta tilos az otthonban látogatókat fogadni, így különösen örültek a programnak.

Következő helyszínen, a Waldangelloch téren játszott a zenekar, itt már összegyűltek a környékről a családok, barátok, szomszédok és együtt örültek a zenének. A rendezvényt Horváth Bozsena szervezte, a Diófa utcai régi búcsúk hangulatát megidézendő.

Délután fél hatkor a Hősök terén álló I. világháborús emlékműnél volt megemlékezés a Hősök napja alkalmából. 1923 óta törvény szabályozza a hősök tiszteletét. Pomázon Verebes Gizella elevenítette fel ezt a hagyományt, sok éven keresztül szervezve az ünnepséget és ma is ő gondozza a emlékművet és környezetét. Az ünnepségen beszédet mondott Leidinger István polgármester, aki Hardi Péter alpolgármesterrel koszorút helyezett el az emlékműnél. A megemlékezésen részt vettek a Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) Pest megyei tagjai, a Himnuszt a Tűzoltózenekar játszotta. A rendezvény zárásaként a megjelentek is elhelyezték virágjaikat az emlékműnél.

 

Gyermeknap hidegben - ma pótolható a kirándulás, piknik

Nem kedvezett az időjárás sem a gyerekeknek. A szokásos városi programot a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani, de a családi rendezvények is jórészt a lakásokban zajlottak a hideg szél és az eső miatt. Ma hajnalban 5 órakor csodálatos szivárvány jelezte, hogy az egyébként várva várt esőt felváltja a napsütés. Kiváló kirándulós, piknikelős idő ígérkezik, bátran vállalhatóak a szabadtéri programok, amiket a gyerekek is a legjobban szeretnek.

 

Budakalászon talál ma ügyeletes patikát

Este 20 óráig a budakalászi Herkules Gyógyszertárba (Omszk park 1.) kell mennie annak, akinek sürgősen gyógyszerre van szüksége.

 

Lehet még jelentkezni gazdasági vezetőnek, hatósági előadónak

Ma jár le a Pomázi Polgármesteri Hivatal által meghirdetett gazdasági vezető álláspályázat határideje. Az állás teljes munkaidejű, határozatlan idejű közszolgálati jogviszony. A részletek itt érhetők el: http://www.pomaz.hu/gazdasagi_vezeto

A hatósági előadó álláspályázat határideje 2020. június 3., a részletekről itt lehet olvasni: http://www.pomaz.hu/hatosagi_eloado