Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.06.02

Napi jelentés

Újabb 29 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így összesen 1229-en betegek jelenleg is az országban. Eddig 2160-an gyógyultak meg, az elhunytak száma 532. A jelenleg is betegek 41 százaléka fővárosi.
További pomázi megbetegedésről nincs hír.

 

Minden csoport nyitva van az óvodákban

A korlátozó intézkedések enyhülésével május 25-e óta a korábban megszokott rend szerint működnek az óvodák és a bölcsőde. A szülők éltek is a lehetőséggel, sok gyereket vittek újra az óvodákba, így azokban már minden csoport nyitva van. Az óvónők, dajkák is teljes létszámban dolgoznak. A bölcsőde is nyitva, fogadják a gyerekeket.

 

Részletek a családsegítő mindennapjaiból

A családsegítőnél folyamatos ügyeletet biztosítanak és krízishelyzetben segítenek a hozzájuk fordulóknak. Például rászoruló családot közvetítettek az Agapé szerda délután 16.30-kor kezdődő ételosztására, ami még mindig a Városháza parkolójában kap helyet. Közvetítettek az ingyen elvihető csirkék ügyében, amivel családjuk helyzetén tudnak javítani a rászorulók. Egy helyi lakosnak önéletrajz megírásában is segítettek. Online is igyekeznek segítséget nyújtani, rendhagyó gyermeknapi programokat és kézműves ötleteket ajánlottak Facebook oldalukon a családoknak.

 

A művelődési házban is szervezik már a programokat

Két hónapos kényszerszünet után az intézmény már szervezi a programokat, amikkel az újranyitás után várják a látogatókat. Addig is az épületben karbantartási, takarítási munkák zajlanak.

 

Bővülnek az egészségügyi ellátások

Június 1-től ismét lehet szervezett szűrővizsgálatokra – mell-, méhnyak, vastagbél- és végbélszűrések – menni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiküldött meghívóval, előre egyeztetett időpontban lehet részt venni a szűrővizsgálatokon. A tüdőrákszűrő program is újraindul, erről a www.koranyi.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

Meg lehet tartani a 200 főnél kisebb esküvőket

Vidéken és Pest megyében is ettől a héttől már meg lehet rendezni legfeljebb 200 fő részvételével az esküvőket. Budapesten június 15-től lehet az esküvőket megtartani.