Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.06.03

Napi jelentés

Országosan ma reggelre újabb 10 embernél mutatták ki a koronavírus fertőzést, ezzel jelenleg összesen 1207-en betegek még. 2190-en már meggyógyultak. 2 idős, krónikus beteg hunyt el, az áldozatok száma 534.
További pomázi megbetegedésről nincs hír.

 

Még nincs normál ellátás a SZEI-ben

A központi utasítások vonatkoznak Szentendre Város Egészségügyi Intézményeire is, ahol egyelőre még mindig előzetes időpontkérés alapján fogadják a betegeket. A rendelések időpontjáról és telefonszámáról a főbejáraton és a SZEI honlapján tájékozódhatnak (szei.szentendre.hu). Az intézménybe csak maszkban, lázmérés után lehet belépni. Óránként 4 beteget látnak el.

 

Népszerűek a csirkék

Nehéz anyagi körülmények között élő családok helyzetét könnyíthetik meg ingyen átvehető, felnevelhető csirkék. A családsegítőnél többen is jelentkeztek, hogy szeretnének énia lehetőséggel. Egészségügyi, családi és magánéleti nehézségekben is nap mint nap segítenek a szolgálat dolgozói.

 

Ma tárgyal az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszűnéséről

Március 11-én döntött a parlament a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetéséről, amelynek megszűntetéséről ma kezdenek tárgyalni. Dönthetnek a járvány gazdasági hatásait csökkentő adóváltozásokról is.

 

Olaszország megnyitja határait

Június 3-án a tartományok közötti és a külső országhatárait is megnyitja Olaszország, ami Európában a vírus által az egyik legsúlyosabban érintett ország volt. A kedvelt nyaralóhelyekre egyelőre csak olaszokat várnak. A külföldiek érkezésére csak a hónap közepétől számítanak.