Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.06.04

 Napi jelentés

Az utazási korlátozások oldása óta lényegében az idegenrendészeti karanténok változása jellemzi Pomáz város pandémiás helyzetét. A hosszú hétvégén 32 fő volt idegenrendészeti karanténban, azaz külföldről visszatérve kerültek megfigyelés alá. Ez a szám kedden 18 főre csökkent. Június 3-án 1 főnek szűnt meg és 4 új karanténról érkezett határozat.
2020.06.03-ai pomázi adatok:
COVID-19 igazolt fertőzött:1 fő (kórházi ellátás)
Hatósági karanténban: 21 fő
COVID-19 fertőzésből gyógyult: 4 fő
COVID-19 fertőzött elhunyt: 1 fő

 

Védőnői tanácsadás online, személyesen csak előzetes egyeztetés után

Hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig tart nyitva a Védőnői Szolgálat, péntekenként 8-12 óra között. Sürgős esetben van személyes találkozó, amire előre egyeztetett időpontban, a járványügyi veszélyhelyzetben elrendelt szabályok betartásával, a védőnői Tanácsadóban van lehetőség. A családokkal a védőnők online és telefonon is tartják a kapcsolatot, a családlátogatás szünetel.

 

Az idősotthon lakói továbbra is jól vannak

Az SZSZK Idősek Átmeneti Gondozóháza lakóit szerencsére elkerülte a koronavírus járvány Nagyon örültek a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar vasárnapi koncertjének. Az otthonban szigorú intézkedéseket vezettek be a járvány miatt, március óta nem fogadhatnak látogatókat az idősek és csomagokat sem lehet nekik bevinni.

 

Csendháborítás pünkösd hétfőjén

Lakossági bejelentésre, június elsején kétszer is hangos építkezési munkákhoz mentek ki a városőrök. Egyik esetben a hangos flexelés zavarta a környék lakóinak nyugalmát. Mindkét esetben intézkedtek a városőrök mivel ünnepnap a zajos tevékenység alkalmas volt arra, hogy zavarja a környék lakóinak nyugalmát. Felszólításukra a zajos tevékenységet végzők felfüggesztették a munkálatokat.

 

Trianon100

A Trianoni békediktátum aláírásának 100 éves évfordulójára emlékeznek ma szerte a Kárpát-medencében, így Pomázon is. A HÉV-állomásnál lévő Trianon térnél, 16.30-kor kezdődik a városi ünnepség, amikor megszólalnak a történelmi egyházak harangjai és 100 másodpercig fognak zúgni. 16 óra 32 perckor írták ugyanis alá 1920. június 4-én a békeszerződést. A megemlékezésen Leidinger István polgármester mond beszédet.

 

Nincs határellenőrzés Ausztria felé, horvátországi nyaralás után két hét karantén jön

Június 4-én minden határellenőrzést megszüntetnek az osztrákok 7 szomszédos ország felé, az egyetlen kivétel Olaszország. Testhőmérsékletet sem kell mérni a határátlépésnél és kéthetes karanténba sem kell vonulni.

Május 28-tól Horvátországba is lehet utazni, hazaérkezés után azonban kéthetes hatósági karanténba kell vonulni.