Jégpályák éjszakája programjai

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. I. negyedév (január-március)

Fenyőfák begyűjtésének időpontjai

Pomázi Polgár 2022. januári száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.06.04

 Napi jelentés

Az utazási korlátozások oldása óta lényegében az idegenrendészeti karanténok változása jellemzi Pomáz város pandémiás helyzetét. A hosszú hétvégén 32 fő volt idegenrendészeti karanténban, azaz külföldről visszatérve kerültek megfigyelés alá. Ez a szám kedden 18 főre csökkent. Június 3-án 1 főnek szűnt meg és 4 új karanténról érkezett határozat.
2020.06.03-ai pomázi adatok:
COVID-19 igazolt fertőzött:1 fő (kórházi ellátás)
Hatósági karanténban: 21 fő
COVID-19 fertőzésből gyógyult: 4 fő
COVID-19 fertőzött elhunyt: 1 fő

 

Védőnői tanácsadás online, személyesen csak előzetes egyeztetés után

Hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig tart nyitva a Védőnői Szolgálat, péntekenként 8-12 óra között. Sürgős esetben van személyes találkozó, amire előre egyeztetett időpontban, a járványügyi veszélyhelyzetben elrendelt szabályok betartásával, a védőnői Tanácsadóban van lehetőség. A családokkal a védőnők online és telefonon is tartják a kapcsolatot, a családlátogatás szünetel.

 

Az idősotthon lakói továbbra is jól vannak

Az SZSZK Idősek Átmeneti Gondozóháza lakóit szerencsére elkerülte a koronavírus járvány Nagyon örültek a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar vasárnapi koncertjének. Az otthonban szigorú intézkedéseket vezettek be a járvány miatt, március óta nem fogadhatnak látogatókat az idősek és csomagokat sem lehet nekik bevinni.

 

Csendháborítás pünkösd hétfőjén

Lakossági bejelentésre, június elsején kétszer is hangos építkezési munkákhoz mentek ki a városőrök. Egyik esetben a hangos flexelés zavarta a környék lakóinak nyugalmát. Mindkét esetben intézkedtek a városőrök mivel ünnepnap a zajos tevékenység alkalmas volt arra, hogy zavarja a környék lakóinak nyugalmát. Felszólításukra a zajos tevékenységet végzők felfüggesztették a munkálatokat.

 

Trianon100

A Trianoni békediktátum aláírásának 100 éves évfordulójára emlékeznek ma szerte a Kárpát-medencében, így Pomázon is. A HÉV-állomásnál lévő Trianon térnél, 16.30-kor kezdődik a városi ünnepség, amikor megszólalnak a történelmi egyházak harangjai és 100 másodpercig fognak zúgni. 16 óra 32 perckor írták ugyanis alá 1920. június 4-én a békeszerződést. A megemlékezésen Leidinger István polgármester mond beszédet.

 

Nincs határellenőrzés Ausztria felé, horvátországi nyaralás után két hét karantén jön

Június 4-én minden határellenőrzést megszüntetnek az osztrákok 7 szomszédos ország felé, az egyetlen kivétel Olaszország. Testhőmérsékletet sem kell mérni a határátlépésnél és kéthetes karanténba sem kell vonulni.

Május 28-tól Horvátországba is lehet utazni, hazaérkezés után azonban kéthetes hatósági karanténba kell vonulni.