Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.06.05

Napi jelentés

16-tal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az országban, ezzel összesen 1183-an betegek még mindig. Közel kétszer annyian, 2245-en már meggyógyultak. Az elhunytak száma 542.

Újabb pomázi megbetegedésről nincs hír.

 

Június 16 után megszűnhet a veszélyhelyzet

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a koronavírus miatti veszélyhelyzet megszűnéséről szóló törvényjavaslatot. Várhatóan június 16-a után ér véget a veszélyhelyzet.

A színházak, mozik, múzeumok és fürdők is nyithatnak ezután. A rendezvényekre vonatkozó korlátozások továbbra is fennmaradnak.

 

A vásárlási idősáv továbbra is megmarad

Bár sokan várják már a feloldását, egyelőre marad a 9 és 12 óra közötti vásárlási idősáv a 65 év felettieknek. Valószínűleg még a veszélyhelyzet megszűnése után is megmarad, bár lehet, hogy változni fog a 9-12 óra közötti időszak.

 

A családsegítő mindennapjaiból

Sokféle kéréssel, problémával keresik az emberek nap mint nap a családsegítőt. Például rossz egészségi állapotú beteg gondjait igyekeznek enyhíteni, elvált szülők között közvetítenek a jogaikról és kötelezettségeikről, hagyatéki ügyben nyújtottak segítséget a szükséges dokumentumok összeállításához, kábítószer-fogyasztó fiatal szüleivel folytattak segítő beszélgetést.

 

Trianon100

Tegnap délután Pomázon is megemlékeztek a Trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójáról. Erre az alkalomra gyászszalaggal kötött nemzeti színű zászlókkal fellobogózták a főutcát és a Huszár utcát. Az aláírás 100 évvel ezelőtti időpontjában, 16 óra 36 perckor a történelmi egyházak templomainak harangjai 100 másodpercig zúgtak. A HÉV-állomáson lévő térnél Leidinger István polgármester mondott megemlékező beszédet. Polgármesteri kezdeményezésre a teret Nemzeti Összetartozás terének nevezik el. http://www.pomaz.hu/hirek/3749/nemzeti_osszetartozas_tere_pomazon

Azok, akik az elnevezéssel kapcsolatban véleményt kívánnak nyilvánítani 2020 július 4-ig tehetik meg a pomaz@pomaz.hu címen.

A Pilisi Nemzeti Keresztény Egyesület a Magyar Várban tartotta a megemlékezését, majd mécsest gyújtottak a kettős keresztnél. A program este az összetartozást kifejező szimbolikus tűzgyújtással ért véget.