Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.06.06

Napi jelentés

Mára újabb 20 fővel nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az országban, a jelenleg is betegek száma 1166. 2279-en már leküzdötték a vírust.

Újabb pomázi betegről nem érkezett hír.

 

Enyhül a látogatási tilalom az idősotthonban

Március közepe óta látogatási tilalom van az SZSZK Idősek Átmeneti Gondozóházában, amit az ott lakók már egyre nehezebben viselnek. Június 8-tól enyhül a látogatási tilalom, aminek a pontos szabályairól itt lehet olvasni: http://www.pomaz.hu/hirek/3755/hetfotol_enyhul_a_latogatasi_tilalom_az_idosotthonban

 

A Kőhegy patika lesz az ügyeletes

Június 7-én, vasárnap, reggel 8-20 óra között a pomázi Kőhegy Gyógyszertárba (Jankovich Gyula utca 2.) kell mennie annak, akinek sürgősen gyógyszerre van szüksége.

 

Felhalmozott tartós élelmiszerek átvétele

Június 8-tól a Mátyás iskolánál átveszik a lakosság által felvásárolt, de el nem használt, szavatossági időn belüli élelmiszereket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Élelmiszerbank közös kezdeményezésének célja, hogy ne dobjanak ki még fogyasztható ételt, hanem ezeket az élelmiszereket eljuttassák a rászorulóknak.

Helyszín: a Mátyás iskola gazdasági bejárója

Időpont: előzetes egyeztetés után, de indokolt esetben házhoz is mennek érte

Telefonszám, amin egyeztetni lehet: (30) 687-7088

Az átvétel határideje: 2020. június 16.

 

Amikor minden más lett – virtuális kiállítás

A múzeumok megnyitására még a hónap közepéig várni kell, bár a szabadtéri múzeumok, így a Szentendrei Skanzen is látogatható. Trianon 100 éves évfordulója kapcsán a Skanzen munkatársai egy olyan kiállítást rendeztek be, ahol a korabeli használati eszközöket, a mindennapi életet mutatják be. Erre a linkre kattintva a tárlat virtuálisan körbesétálható: https://amml.skanzen.hu/